Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Mandelbrot-halmaznak van...

A Mandelbrot-halmaznak van köze a prímszámokhoz?

Figyelt kérdés

2013. jún. 4. 08:38
1 2 3
 1/30 Wadmalac ***** válasza:
8%
Sajnos nem vagyok szakértője a témának, de a matematikában MINDENNEK van köze a prímszámokhoz. :)
2013. jún. 4. 08:48
 2/30 A kérdező kommentje:
akkor ne válaszolj légyszíves.
2013. jún. 4. 09:53
 3/30 anonim ***** válasza:
5%

Nem hiszem hogy erre itt tudna valaki is válaszolni, nem tudok arról hogy lenne kapcsolat köztük.

Egyébként szerintem nem mondhatod meg másnak, hogy mire válaszoljon és mire nem.

2013. jún. 4. 13:15
 4/30 anonim ***** válasza:

A relatív prímekhez van köze.

[link]

Keress rá: prime.

2013. jún. 4. 13:40
 5/30 Wadmalac ***** válasza:

[link]

A leghalványabb utalás sincs a prímszámokra, az alapelvek nem szükségeltetik a használatukat.

A számítógépes modellezéséhez viszont nagy valószínűséggel szükség van rájuk, mert a random-generátorok is a prímeken alapulnak, a végtelen elemű kaotikus halmazokhoz meg arra általában szükség van.

Ízlés kérdése erre rámondani, hogy magának a Mandelbrot-halmaznak van-e köze a prímszámokhoz. Közvetlenül nincs.

2013. jún. 4. 13:40
 6/30 Wadmalac ***** válasza:
Persze a magyarban még relatív prímekről sincs szó.
2013. jún. 4. 14:02
 7/30 A kérdező kommentje:
Az komplex Euler–Riemann zeta függvény nullhelyeinek van köze a prímekhez, és mivel a Mandelbrot-halmaz a komplex síkon értelmezett, talán van valami kapcsolat. Erre lennék kíváncsi. És továbbra is kérem szépen, hogy akinek halvány lila fingja sincsen a válaszról az legyen szíves ne irogasson. A pszeudo-véletlen számokra sem vagyok kíváncsi!
2013. jún. 4. 14:27
 8/30 anonim ***** válasza:
A Riemann zetával kapcsolatban igazad van, de ennyi erővel pl. minden a komplex síkon értelmezett függvénynek köze lenne a prímekhez. A Mandelbrot halmaz definíciójából egyáltalán nem látni, hogy köze lenne a prímszámokhoz.
2013. jún. 5. 09:39
 9/30 A kérdező kommentje:
Pedig a bifurkációs diagramhoz van köze. És annak ha jól tudom van prímszámokhoz köze, vagy nincs?
2013. jún. 5. 10:00
 10/30 anonim ***** válasza:
Igen, van kapcsolata a bifurkációs diagrammal. Viszont, hogy ez utóbbinak köze lenne a prímekhez, arról megint csak nem tudok.
2013. jún. 5. 13:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!