A Mandelbrot-halmaznak van köze a prímszámokhoz?
Figyelt kérdés
2013. jún. 4. 08:38
1/30 Wadmalac válasza:
Sajnos nem vagyok szakértője a témának, de a matematikában MINDENNEK van köze a prímszámokhoz. :)
2/30 A kérdező kommentje:
akkor ne válaszolj légyszíves.
2013. jún. 4. 09:53
3/30 anonim válasza:
Nem hiszem hogy erre itt tudna valaki is válaszolni, nem tudok arról hogy lenne kapcsolat köztük.
Egyébként szerintem nem mondhatod meg másnak, hogy mire válaszoljon és mire nem.
4/30 anonim válasza:
5/30 Wadmalac válasza:
A leghalványabb utalás sincs a prímszámokra, az alapelvek nem szükségeltetik a használatukat.
A számítógépes modellezéséhez viszont nagy valószínűséggel szükség van rájuk, mert a random-generátorok is a prímeken alapulnak, a végtelen elemű kaotikus halmazokhoz meg arra általában szükség van.
Ízlés kérdése erre rámondani, hogy magának a Mandelbrot-halmaznak van-e köze a prímszámokhoz. Közvetlenül nincs.
6/30 Wadmalac válasza:
Persze a magyarban még relatív prímekről sincs szó.
7/30 A kérdező kommentje:
Az komplex Euler–Riemann zeta függvény nullhelyeinek van köze a prímekhez, és mivel a Mandelbrot-halmaz a komplex síkon értelmezett, talán van valami kapcsolat. Erre lennék kíváncsi. És továbbra is kérem szépen, hogy akinek halvány lila fingja sincsen a válaszról az legyen szíves ne irogasson. A pszeudo-véletlen számokra sem vagyok kíváncsi!
2013. jún. 4. 14:27
8/30 anonim válasza:
A Riemann zetával kapcsolatban igazad van, de ennyi erővel pl. minden a komplex síkon értelmezett függvénynek köze lenne a prímekhez. A Mandelbrot halmaz definíciójából egyáltalán nem látni, hogy köze lenne a prímszámokhoz.
9/30 A kérdező kommentje:
Pedig a bifurkációs diagramhoz van köze. És annak ha jól tudom van prímszámokhoz köze, vagy nincs?
2013. jún. 5. 10:00
10/30 anonim válasza:
Igen, van kapcsolata a bifurkációs diagrammal. Viszont, hogy ez utóbbinak köze lenne a prímekhez, arról megint csak nem tudok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!