Ha beütöm magam, miért van az, hogy csak kb. 0,5 másodperc után kezdem el érezni a fájdalmat?
Figyelt kérdés
Az előbb beütöttem a könyököm, ez ihlette a kérdést. A koppanástól kb. 0,5 mp telt el, mire éreztem a sajogást.
Na meg a téma nekem kell a vizsgáimhoz is.
tegnap 22:48
1/3 anonim válasza:
Mert idő kell, hogy az ingerület eljusson a receptortól az agyadig. Illetve az is időbe telik míg az agyad feldolgozza és értelmezi az ingert.
2/3 anonim válasza:
#1 Nem azért, de 0,5 másodperc rettentően soknak tűnik, ha pusztán csak arról van szó, hogy a könyöködből érkező inger eljusson az agyadba és az feldolgozza. Összehasonlításképp, közúti közlekedésben tipikusan 1 mp késedelmi idővel szokás számolni, amiből 0,3 mp a fékrendszer tehetetlensége, szóval 0,7 mp alatt átlagos embernél is eljut az inger az agyba, az feldolgozza, a válaszként adott parancs pedig eljut a lábhoz, ami tövig nyomja a fékpedált.
3/3 anonim válasza:
#2 Gondolom a 0,5 másodperc nem egy laboratóriumi körülmények között többször elvégzett kísérlet eredményének átlaga. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!