Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szeretnél halhatatlan lenni?...

Szeretnél halhatatlan lenni? Szerinted valamilyen módon lehetséges lenne az öregedés megállítása?

Figyelt kérdés
2009. okt. 7. 11:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

"Sejtosztódásról: az egy sejt → egy sejt - az nem szaporodás!

Szaporodás az osztódás. A DNS másolása rendben van - a sejt többi anyaga meg kettéosztódik (feleződik), tudomásom szerint."

Tehát: 1 sejtől 2 sejt lesz, én nem 1 sejtből 1 sejt. És ezt ivartalan szaporodásnak nevezik a prokariótáknál, nézz utána.

2009. okt. 8. 18:51
 22/29 anonim válasza:
100%

"Lelki beállítottsága, szexuális vonzódása, vallási képe sem változhat meg csak úgy."

Nekem a vallási beállítottságom csont nélkül megváltozott felnőtt koromra...mégpedig ateista lettem :D

Amúgy a komment többi részével egyetértek.

2009. okt. 12. 14:38
 23/29 anonim ***** válasza:

szerintem tok fasza lenne orokke inni,szorakozni,dugni :D :))

de amuymeg tenleg lenne hatulutoje.. picit 6 milliard valamenyi emberbol egy ido utan szerintem megduplatriplazodna.. aztan meg majd egy kisfaluban majd nem fogsz talalni anyi helyet hogy kopjel..

de amugy teljesen realit otlet, mert mai technologia segitsegevel.. kitudja mit hoz a jovo..

2010. szept. 28. 16:50
 24/29 anonim ***** válasza:

nagyon érdekes volt végigolvasni a vitátokat,de sajnos azt kell mondjam a baci nem kifejezetten alkalmas vizsgálati alany,hiszen az ember esetében főleg a tudat jelenléte volna a fontos,akár az eredeti akár egy klónozott(mondjuk abba a tudatot átjuttatva) testben.mivel a baci nem beszél,nem tudjuk emlékszik-e(mondjuk talán vizsgálható lenne az esetleges alkalmazkodása,új fehérjék létrejötte stb).

A másik része a dolognak,hogy a dns végének rövidülése még csak-csak megakadályozható,de az idegrendszer lassan felmondaná a szolgálatot.tehát marad az a lehetőség,hogy a tudatot átjuttatjuk egy másik agyba ami sztem lehetetlen(ha feltételezzük a lélek jelenlétét) illetve a sejtek szinte tökéletes öntisztítása hozhatná meg a kívánt eredményt.--> szerintem =)

2010. szept. 28. 21:17
 25/29 anonim ***** válasza:

az elméletileg létező 200 éves ember gondolatvilágához:

egy gyakorlatilag létező 55 éves embertől hallottam hogy azért nevezi varázslónak a programozót mert az ő (írógépet számítást, dízelmotort ismerő) világképébe már nem tudja beilleszteni a virtuális valóság koncepcióját

volt ugyan egy-két éve egy 80év fölötti kutató aki világraszóló digitális cuccokat alkotott de azért elgondolkodtató hogy ha már 10-15 év alatt kezdünk kiöregedni a fejlődésből (és ekkor még nem öregszünk) mi történhet 100-200 év alatt?

2010. szept. 28. 23:08
 26/29 anonim ***** válasza:

lehetséges...ha a tudatodat fejleszted...és nem redukálod magad egy fizikai testre...alapvetően örök a léted...de aki azt hiszi magáról, hogy az anyagi teste hozza létre a tudatát...nos annak még idő lesz, mire belátja ezen dolgokat, és megérti, hogy alap esetben is halhatatlan, tehát meg nem szűnik. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. szept. 29. 11:56
 27/29 anonim válasza:

1. Nem

2. Lehet, hogy valamikor rá fognak jönni ennek a megoldására, de akkor is elcsap egy kamion, meghalsz, azt nem tudják megoldani, tehát halhatatlanságot szerintem nem lehet megcsinálni, max az öregedést meggátolni.

Am. meg ki szeretne halhatatlan lenni? Így elsőre meggondolatlanul jó lenne, de ha jobban belegondolsz: 1000 évesen mindent kipróbáltál már az életben, csak unatkozol és otthon vagy... Valaki elkezd kínozni, és nem tudsz meghalni, csak folyik belőled a vér és a végtelenségig szenvedsz... Egyébként meg nem lehetne sexelni, mert ha mindenkinek csak 1 gyereke is lenne, a 6milliárd ember egy generáció után 12, majd 18 (ha pedig az első 6milliárd újból csinálja, akkor 24) stb... És tiszta anarchia lenne, hiszen kirabolod a boltot, bankot bármit, mert úgysem tudnak lelőni... :D

2011. jún. 12. 19:40
 28/29 anonim ***** válasza:
Ebben az országban? XD Most viccelsz? Mi lesz, ha Gyurcsány és Orbán is örökké fog élni??? 1000 évig Gyurcsány-Orbán? Na nee... kösz, inkább nem.
2011. aug. 26. 16:40
 29/29 anonim ***** válasza:
Amúgy komolyra fordítva: közösségben élünk, ha mindenki örökké akar élni, csak magával törődik, mi lesz a többiekkel? Nem, ez nagyon jól ki van találva így, egyszer mindenkinek el kell mennie és át kell adnia a helyet. Azzal egyetértek, hogy meg kell állítani az öregedést, de úgy, hogy ezzel az átlagélettartam ne változzon semmit. Tehát, mondjuk ott van egy 80 éves öregember, és ugyanúgy néz ki, mint egy 30 éves, viszont ugyanannyi van még neki hátra az életből, mint egy ,,normális" 80 évesnek... én így képzelem.
2011. aug. 26. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!