Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit lehet tudni biztosan a...

Mit lehet tudni biztosan a párhuzamos univerzumokról a tudomány jelen állása szerint?

Figyelt kérdés
Léteznek?
2013. máj. 22. 13:15
1 2 3
 21/25 Wadmalac ***** válasza:
74%

Fene tudja. Vagy nincs bizonyíték, vagy van, csak nem látjuk, hogy AZ a bizonyíték.

Biztosan nem én vagyok az első, akinek megfordul a fejében, hogy a megfoghatatlan ,csak indirekt mérhetően, következtethetően jelen lévő sötét anyag és energia talán éppen egy ilyen bizonyíték.

Vagy nem.

Ha létezik a tudomány terén a fejlődési szingularitás, az sem biztosíték, hogy valaha is megtudjuk.

2015. okt. 14. 10:45
 22/25 anonim ***** válasza:
sztem teljesen hihető én e felé hajlok. nekem nem elegendő válasz és nem is elfogadható, h semmi nem volt z ősrobbanás előtt. lásd m-elmélet( membrán), amely szerint az univerzumok egymás mellett helyezkednek el, amik ugye egyre tágulnak, majd a túlzott tágulás miatt 2 univerzum egymásba "csapódik' és jön is az új ősrobbanás, új játékszabályokkal. ezzel isten létét teljesen ki is zárhatjuk mivel egyes tudósok szerint annyira össze van hangolva a 4 alapvető kölcsönhatás, h az tuti isten végezte, de így ,h univerzumok sokasága található a multiverzumban szimplán szerencsénk volt, h a miénkbe így alakultak ki. a membrán oldalán pedig minden információ 2 dimenzióban is jelenel lehet, legalább is Susskind így gondolja.
2016. júl. 9. 09:18
 23/25 anonim ***** válasza:
Sose értettem az ilyen érvelést, hogy egy elmélet mint az ősrobbanás nem hihető, mert valaminek kellett lennie előtte, szóval van egy másik elmélet, aminél ugyanúgy el kellett volna indulnia valahol. És hozzáteszem az ősrobbanás semmit nem mond az előtte levő dolgokról. Nincs tudós aki azt állítaná semmi nem volt előtte. Lehet periodikus folyamat is.
2016. júl. 21. 18:40
 24/25 Wadmalac ***** válasza:

"Nincs tudós aki azt állítaná semmi nem volt előtte."

Ez igaz. Csupán azt állítják, hogy nem volt olyan, hogy előtte. Azon egyszerű okból, hogy tér sem, idő sem volt.

2016. júl. 22. 07:41
 25/25 anonim ***** válasza:
48%
Gorgiász elmélete alapján...mi van, ha nem is létezünk, vagy a valódi létezés nem az amiben most vagyunk és hisszük, hogy az? Mi van, ha létezik egy komplex létezés és ez csak a levetülése?
2016. dec. 27. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!