Mennyire nehéz a kémia érettségi?
Erősen gondolkozom azon, hogy orvosnak/gyógyszerésznek vagy valami hasonlónak akarok tovább tanulni a jövőben(bár a ponthatárok annyira az egekben vannak, hogy biztos vagyok benne hogy nem fog sikerülni).
Jelenleg kiencedkies vagyok, és bioszt bár még nem tanultam, úgy érzem érdekelni fog. (10-től 12-ig van a sulinkban biológia). Jelenleg tanulom a kémiát rendesen (7.-8. egy szót nem tanultam, ugyan is olyan tanárom volt aki másfél év alatt nem tudta nekem elmagyarázni azt, amit a gimis tanár 20 perc alatt igen.) és 5-ös leszek belőle, és érdekel is, viszont az érettségit megnézve... 4%-ot ha eltudnék érni. Osztály társam azt mondta hogy inkább a szervetlen kémiát, azaz a tizedikes anyagot fogják kérdezni, meg ugye még 3 év van. Viszont kevésnek érzem ezt a tudást, és úgy érzem, sokszor el is felejtem a dolgokat amiket megtanulok, mert annyi féle és fajta dologra kell figyelni így elsőévesként a gimiben. Tudtok valami jó módszert tanulásra, és szerintetek megéri kémiából érettségizni, és mennyire nehéz 10.-11.-12. osztály? Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Elnézve az érettségit, így 16 éves fejjel nekem még nagyon soknak, és durvának tűnik:) Lehet hogy csak én vagyok már most beparázva, vagy úgy érzem nem fogom tudni megtanulni, vagy nem tudom.
Köszönöm a választ:))
Hát én 10. ben érettségiztem kémiából középszinten és 94%-os lettt.
Szal nem tudom miért nem értettétek mit kérdeztek.
11.-ben pedig kémiából emeltetztem, és németből pedig közepet csináltam...
A kémia egy két éves tantárgy, a 10.-es szintnél többet nem kérdeznek.
Igaz jó lenne tudni számolni 10. osztályban de ezzel soha nem volt gondom.
Adok néhány hasznos tanácsot a kémia érettségihez
1.) ülj neki számításokat csinálni. Csinálj minnél többet. Ezzez ajálnlom a kémia próbaérettségiz könyvet, valamint az ötösöm lesz kémiából példatárt. Sokat fog segíteni.
2. Elmélethez:
-középszinthez teljes mértékben elég a tankönyv. Az ismereteket az érettségin csupán alkalmazni kell.
A feladattipusok ilyenek:
-egy "szövegértési" feladat. Egy szöveget elolvasol válaszolsz a kérdésekre, és beírod a kémiai ismereteid alapján a válaszokat.
-Van egy pár teszt.
-Végül 3-4 számítási feladat.
A számítás rész 66-át teszi ki a feladatnak, szal érhető miért kell rá készülni.
Emelt szintre:
-még több számítás, amik nehezebbek. Erre a Villányi Attilla könyvek jól felkészítenek, akár csak elméleti részben is.
A legvégén egy-két hónappal az érettségi előtt meg ülj neki egész feladatsorokat megírni, én pl. egy óra alatt csináltam meg a középszintet. Nagyot nézett is a tanár, hogy beadom, volt még egy lány aki kémiából érettségizett( ő 12.-es volt, és 44%-os lett neki, ő pl. ő végig bent volt),nekem a feladatsor 92%-os lett a szóbeliben 1 hibám volt így 94% lett.
Emelt szinten 1 óra 15 perc volt a feladatsor, ott pedig még inkább nagyott néztek a vegyipari suliba, hogy ilyen gyorsan beadom. A feladatsor 90%-os lett, amit egy 100%-os szóbelivel megnyomtam 93%-ra
2/4 Én elhiszem hogy te vágod meg minden, csak hogy 9.-es anyagot nem találtam a mostani kémia érettségiben. 1-2 olyan kérdés volt amire tippelve-józan paraszti ésszel rájöttem, de a többi... vagy mind szerves kémia ami 10-es anyag, vagy én vagyok ennyire ostoba:D
3/4 köszönöm a választ! hát akkor rástartolok. Bár én már előrehozottat nem tehetek szóval..:| még 3 év :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!