Kémia érettségisek! Ez a kerekítés dolog hogy is megy? Az értékesejegyes dolgot értem, de mi van, ha a feladatban megadnak mondjuk 3 értékesjegyes meg 4 értékesjegyes adatokat is?
silber, de lehet hogy a 3 tizedesjegy pontosságú az 4 tizedesjegy pontosságú, csak lehagyták a végéről a nullát.
pl: 3.312=3.3120, csak így nem szokás kiírni
De egyébként a legegyszerűbb megkérdezni sztem a vizsgabiztost :) ilyen kérdésre sztem válaszolnia kell.
jabocs, mégegy dolog, arról nem is beszélve, hogy pl:
van nagyjából 5 zsák almám, de jövőhéten kapok még 1.5x ennyit. Akkor mennyi almám lesz jövőhéten? a te logikád szerint az eredmény max 0 tizedesjegy pontosságú lehet, mivel nem tudom hogy pontosan hány zsák almám van most.
Akkor ezek szerint 5+5*2=15 a megoldás, mert az 1.5öt felkerekítem 2re? nem lenne ésszerűbb a lehető legpontosabb értékekkel számolni, 5+5*1.5=kb 13-mal?
Silber jól mondja, olyan pontossággal kell megadni az eredményeket mint a legpontatlanabb feladatbeli érték.
Olyan pedig kémiában nem létezik, hogy lehagyják a nullát a szám végéről.
Ui.: elég vad asszociáció zsák almákkal példálózni az analitikai pontosság témakörében :D
(előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!