Az anyag nem vész el csak átalakul?
Figyelt kérdés
Ha az anyag nem vész el csak átalakul, akkor az emberrel a halála után mi lesz?2013. máj. 13. 22:27
1/11 Silber válasza:
Az energia nem vész el. Anyagra nem hallani ilyet.
Egyébként beépül a környezetébe. A téged alkotó atomok is nehogy azt hidd, hogy már nem fordultak meg 2-3 másik élőlényben a földi pályafutása során.
2/11 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy anyag, de akkor köszönöm, energia!Igen ezen én is gondolkodtam, mindenesetre elég érdekes!
2013. máj. 13. 22:40
3/11 anonim válasza:
Az anyag és az energia együtt - mivel egymásba is átalakulhatnak.
Az ember a halála után visszakerül a földi anyagok keringésébe (ki lassan, ki gyorsabban).
4/11 anonim válasza:
Belép az anyagforgalomba. Az állatok (ember is) halálát követően a lebontók (gombák, mikroorganizmusok) megkezdik működésüket és a szerves anyagokat átalakítják, melynek eredményeként különböző szervetlen anyagok keletkezhetnek. Az átalakítás során a lebontók saját energiaszükségleteiket pótolják, míg a létrejövő szervetlen anyagokat, így például a szén-dioxidot tudják hasznosítani a fotoszintézis folyamatához a növények. A szervetlen anyagból aztán ismét szerves lesz, melyet az állatok megesznek, így egyre komplexebb anyagok keletkeznek. Végül az emberek táplálkozás útján hozzájutnak ehhez és a ciklus indul előlről.
5/11 A kérdező kommentje:
És erről lehet akármilyen fogalmunk, érzésünk, hogy ez történik?
2013. máj. 13. 23:24
6/11 anonim válasza:
Ezt lehet vizsgálni is, enyhe radioaktív anyagokat adagolva az élőlénynek.
7/11 anonim válasza:
Ha nyomon követnénk egy-egy atomot, akkor az valószínűleg nem 2-3 élőlényben fordult már meg, hanem több millióban.
8/11 anonim válasza:
Sőt! A mennyiségek és arányok nagyságrendjét ismerve ma nehéz lenne olyan élőlényt találni, amelyikben ne fordulna elő legalább egy-két atom azok közül, amelyek pl. a néhai Leonardo da Vinchi testének is részei voltak. Vagy pl. minden levegővételednél Te is beszippantasz legalább egy olyan oxigénatomot, amely már egyszer megjárta Mátyás király vérét is.
9/11 A kérdező kommentje:
Igen, erről hallottam, de valamiért sosem értettem, hogy hogyan lehetséges! (mondjuk még most sem nagyon értem, a Mátyás királyosat, olyan sok van, vagy annyi idő alatt.. nem tudom )
2013. máj. 14. 22:07
10/11 Srapnel válasza:
Az hagyján, hogy Mátyás király, de a nehezebb atomok még egy szupernóvát is megjártak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!