Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az anyag nem vész el csak...

Az anyag nem vész el csak átalakul?

Figyelt kérdés
Ha az anyag nem vész el csak átalakul, akkor az emberrel a halála után mi lesz?

2013. máj. 13. 22:27
1 2
 1/11 Silber ***** válasza:
100%

Az energia nem vész el. Anyagra nem hallani ilyet.

Egyébként beépül a környezetébe. A téged alkotó atomok is nehogy azt hidd, hogy már nem fordultak meg 2-3 másik élőlényben a földi pályafutása során.

2013. máj. 13. 22:32
 2/11 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy anyag, de akkor köszönöm, energia!Igen ezen én is gondolkodtam, mindenesetre elég érdekes!
2013. máj. 13. 22:40
 3/11 anonim ***** válasza:

Az anyag és az energia együtt - mivel egymásba is átalakulhatnak.

Az ember a halála után visszakerül a földi anyagok keringésébe (ki lassan, ki gyorsabban).

2013. máj. 13. 22:44
 4/11 anonim ***** válasza:
Belép az anyagforgalomba. Az állatok (ember is) halálát követően a lebontók (gombák, mikroorganizmusok) megkezdik működésüket és a szerves anyagokat átalakítják, melynek eredményeként különböző szervetlen anyagok keletkezhetnek. Az átalakítás során a lebontók saját energiaszükségleteiket pótolják, míg a létrejövő szervetlen anyagokat, így például a szén-dioxidot tudják hasznosítani a fotoszintézis folyamatához a növények. A szervetlen anyagból aztán ismét szerves lesz, melyet az állatok megesznek, így egyre komplexebb anyagok keletkeznek. Végül az emberek táplálkozás útján hozzájutnak ehhez és a ciklus indul előlről.
2013. máj. 13. 23:08
 5/11 A kérdező kommentje:
És erről lehet akármilyen fogalmunk, érzésünk, hogy ez történik?
2013. máj. 13. 23:24
 6/11 anonim ***** válasza:
Ezt lehet vizsgálni is, enyhe radioaktív anyagokat adagolva az élőlénynek.
2013. máj. 14. 00:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha nyomon követnénk egy-egy atomot, akkor az valószínűleg nem 2-3 élőlényben fordult már meg, hanem több millióban.
2013. máj. 14. 02:20
 8/11 anonim ***** válasza:
Sőt! A mennyiségek és arányok nagyságrendjét ismerve ma nehéz lenne olyan élőlényt találni, amelyikben ne fordulna elő legalább egy-két atom azok közül, amelyek pl. a néhai Leonardo da Vinchi testének is részei voltak. Vagy pl. minden levegővételednél Te is beszippantasz legalább egy olyan oxigénatomot, amely már egyszer megjárta Mátyás király vérét is.
2013. máj. 14. 10:56
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, erről hallottam, de valamiért sosem értettem, hogy hogyan lehetséges! (mondjuk még most sem nagyon értem, a Mátyás királyosat, olyan sok van, vagy annyi idő alatt.. nem tudom )
2013. máj. 14. 22:07
 10/11 Srapnel ***** válasza:
Az hagyján, hogy Mátyás király, de a nehezebb atomok még egy szupernóvát is megjártak.
2013. máj. 15. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!