Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a véleményük az evolúcióbio...

Mi a véleményük az evolúcióbiológusoknak Kent Hovind előadásairól?

Figyelt kérdés
Lehet találni valahol (lehetőleg magyar nyelven) reakciókat Kent Hovind kreacionista előadásaira? Nektek mi a véleményetek róla így nagy általánosságban? Csak olyan írjon, aki hallotta már előadását!

2013. máj. 19. 10:33
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%

"Hiszen mi van ha valamely dínó faj tovább élt, mint ahogy ma a tudomány tartja? Mi van, ha egy eldugott őserdőben még ma is élnek ilyen állatok?"

Nézd én nem mondtam, hogy ismerném a kreacionisták távlati céljait. Igazából fogalmam sincs, hogy miért lovagolnak ezen ennyit, még ha legalább a Biblia fele a sárkányokról szólna, megérteném, de abban nem is említik a nagytestű hüllőket. Valószínűleg azt akarják ezzel igazolni, hogy a Föld sokkal fiatalabb, mint amilyen valójában, hiszen a dinoszauruszok is csak tegnap haltak ki. Vagy egyszerűen csak az általános hangulatkeltés a céljuk, hogy hát ezek a "tudósok" mindig tévednek.

2013. máj. 22. 08:17
 22/49 A kérdező kommentje:

"És mi van, ha azok egy időutazó emberi kollónia maradványai? :D"

Valaki fel is vetett korábban egy ilyen kérdést a gyakorin, és igen, ennek is lenne valószínűsége, gondolom ehhez még kutatni kellene az időutazás jeleit. :P

"Igazából fogalmam sincs, hogy miért lovagolnak ezen ennyit, még ha legalább a Biblia fele a sárkányokról szólna, megérteném, de abban nem is említik a nagytestű hüllőket."

Itt viszont meg kell, hogy cáfoljalak, illetve nem is tudom mennyire jelent ez cáfolatot, de többször hivatkoznak pl. a Jób könyvében említett behemótra, amely semmilyen ma élő állathoz nem hasonlít. Fordítják vizilónak (talán néha elefántnak is), de amit leír róla, azok a tulajdonságok nem jellemzik a ma ismert vizilovat (vagy elefántot).

Jób 40, 15-24:

"Nézd csak a vizilovat! Én teremtettem, mint téged. Füvet eszik, mint a szarvasmarha. Nézd, milyen erős a dereka, milyen kemények testén az izmok! Merev a farka, mint a cédrus, combjának inai egymásba fonódnak. Csontjai, mint az érc-csövek, lábszárai, mint a vasrudak..."

Ez már nem valószínű, hogy egy 20. századi hamisítvány lenne. :) Erről pl. mit gondoltok, mit ábrázolt?

2013. máj. 22. 10:47
 23/49 anonim ***** válasza:
100%

"Itt viszont meg kell, hogy cáfoljalak, illetve nem is tudom mennyire jelent ez cáfolatot"

A "Biblia fele sárkányokról szól" kijelentést csak abban az esetben cáfolja az idézett hat mondat, ha a biblia összesen tizenkét mondatból áll. Amennyire tudom, ennél jóval hosszabb...

Nézd, ez az idézet bármiről szólhat.

1) Füvet eszik.

Oké, a növényevők jelentős részére ez illik.

2) Merev a farka

A Sauropodák farka pont mozgékony volt.

3) Erős a dereka; kemények az izmai; inai egybefonódnak; csontjai csövek; lábai vasrudak;

Ez minden nagytestű állatra igaz.

Szerintem ebből a homályos szövegből bármit ki lehet hozni, nyugodtan lehet elefánt is, mert az pont füvet eszik, de ugyanúgy lehet bika vagy orrszarvú, vagy éppen Brachiosaurus. Nem nagyon hiszem, hogy bárkit ez a pár mondat annyira zavarna, hogy csak akkor nyugodna meg a hitében ha dinoszaurusznak véli. De ettől még lehet, hogy valakit ez mozgat.

2013. máj. 22. 17:44
 24/49 A kérdező kommentje:

Nem a "Biblia fele sárkányokról szól" c. állítást cáfoltam, hanem hogy egyáltalán semmi szó ne esne az őshüllőkről. A Jób könyvében levő példát pont erre hoztam fel.

"Nézd, ez az idézet bármiről szólhat.

1) Füvet eszik.

Oké, a növényevők jelentős részére ez illik.

2) Merev a farka

A Sauropodák farka pont mozgékony volt.

3) Erős a dereka; kemények az izmai; inai egybefonódnak; csontjai csövek; lábai vasrudak;

Ez minden nagytestű állatra igaz."

Ki mondta, hogy Sauropidákról volt szó? Ugyanakkor tudtommal voltak olyan dínók, akiknek merev farkuk volt. Ehhez képest hány ma élő állatot tudnál felsorolni, akiket a merev farok jellemez, és ezzel együtt az összes többi felsorolt tulajdonság is? A tulajdonságokat ne külön kezeld, hanem együtt. Kérlek sorolj fel pár olyan fajt, amelyre ez az összes tulajdonság egyszerre igaz.

"Szerintem ebből a homályos szövegből bármit ki lehet hozni, nyugodtan lehet elefánt is, mert az pont füvet eszik"

Miért lehetne elefánt? Annak merev farka van? Pont itt jön elő a baj, hogy külön kezeled a tulajdonságokat.

"de ugyanúgy lehet bika vagy orrszarvú, vagy éppen Brachiosaurus"

Ezek közül melyiknek van merev farka? Tudtommal csak a Brachioszaurusznak.

"Nem nagyon hiszem, hogy bárkit ez a pár mondat annyira zavarna, hogy csak akkor nyugodna meg a hitében ha dinoszaurusznak véli. De ettől még lehet, hogy valakit ez mozgat."

Akkor pedig igen is zavaró, ha egyetlen olyan fajt sem tudsz mondani, amelyet ezek mind egyszerre jellemeznék, ugyanakkor az ember idejében élt volna.

Csak próbáljuk meg végiggondolni, milyen fajt írhatott le itt a Biblia. Ha nem léteztek dinoszauruszok az ember idejében, nyilván más fajt kell találnunk, amelyekre ezek mind jellemzők.

2013. máj. 22. 19:06
 25/49 Tom Benko ***** válasza:
53%
@Kérdezô: Pont, hogy a leírás sem a Sauropodákra, sem a Theropodákra nem illik. Vegyük még figyelembe az emberi fantáziát is.
2013. máj. 23. 07:10
 26/49 A kérdező kommentje:
Nincs olyan dínó, amelyiknek merev farka volt? Vagy miben nem illik?
2013. máj. 23. 08:07
 27/49 anonim ***** válasza:

"Ugyanakkor tudtommal voltak olyan dínók, akiknek merev farkuk volt. "

Melyiknek? Nekem most egy sem jut eszembe, de ettől még lehetett.

"Kérlek sorolj fel pár olyan fajt, amelyre ez az összes tulajdonság egyszerre igaz. "

Mondj egyetlen dinoszauruszt, amire ez mind igaz! A probléma ezzel az, hogy az "összes tulajdonság" közül csak kettő értelmezhető, a fűevés és a merev farok, a többi teljesen értelmetlen marhaság, minden állatra igaz.

2013. máj. 23. 11:27
 28/49 anonim ***** válasza:
Meg tudod van ezzel egy olyan probléma, hogy a fűfélék egy viszonylag fiatal növénycsoport. Olyan fiatal, hogy a legkorábbi kövületei 65 millió évesek, a dinoszauruszok kihalása utáni növényzetváltozáskor jelentek meg. Vagyis mire a fűfélék tömegessé váltak, a dinoszauruszok már kihaltak, így fűevő dinoszauruszt azért nehéz mutatni, mert nem éltek egy időben. Szóval én mégiscsak azt mondanám, hogy ha a fenti idézet nem dinoszauruszt ír le.
2013. máj. 23. 11:35
 29/49 A kérdező kommentje:

"Melyiknek? Nekem most egy sem jut eszembe, de ettől még lehetett."

Hát a Brachiosaurus pont olyan szerintem, amelynek ilyen farka volt:

[link]

A cédrushoz hasonlítja, de ez a merevség nem feltétlenül jelenti azt h meg sem hajlik, de nyilván jóval vastagabb, masszívabb, mint egy elefánt vagy viziló farka.

11:35, ezt az esetet éppen azzal a feltételezéssel vizsgáljuk, hogy nem igaz hogy 65 millió éve halt ki az utolsó dínó, tehát most elég nagy botorság volt azzal az érvvel előjönnöd, hogy akkor még nem voltak fűfélék. Éppen azt vizsgáljuk, hogy mi van, ha 1-1 dínó faj mégis csak élt az ember idejében is, és akkor nyilván fűfélék is voltak, mert most ezt tettük fel!

2013. máj. 23. 14:19
 30/49 anonim ***** válasza:
100%

"Hát a Brachiosaurus pont olyan szerintem, amelynek ilyen farka volt: "

Nézd, leaglább olvasd el, amit írok, jó? Éppen ezt írtam neked akárhány hozzászólással ezelőtt:

"A Sauropodák farka pont mozgékony volt. "

Erre te ezt válaszoltad: "Ki mondta, hogy Sauropidákról volt szó?"

Erre megkértelek, hogy mondj már egy merev farkú dinoszauruszt, mire őszinte meglepetésemre közlöd: "Hát a Brachiosaurus pont olyan szerintem, amelynek ilyen farka volt:"

Ugye tudod, hogy a Brachiosaurus az egy Sauropoda? Tehát előre megmondtam, hogy a Sauropodáknak mozgékony farkuk volt, erre te felháborodtál, hogy nem róluk beszélsz, majd példaként éppen egy Sauropodát hozol. Akkor mégis róluk beszéltél. A Sauropodák farka nem volt merev, mint egy cédrus, úgyhogy a Brachiosaurusra pont nem illik a leírásod.

"A cédrushoz hasonlítja, de ez a merevség nem feltétlenül jelenti azt h meg sem hajlik, de nyilván jóval vastagabb, masszívabb, mint egy elefánt vagy viziló farka. "

Azt írja, hogy a farka merev, mint a cédrus, erre közlöd, hogy ez valójában azt jelenti, hogy nem merev, hanem hajlékony, de vastag. Így bármilyen szöveg bármit jelenthet és annak az ellenkezőjét is éppen úgy, minden egyes szó pont mást jelent és kész. Ennyi erővel szerintem a fenti idézet egy krokodilra vonatkozik, annak a farka vastag, csak éppen nem füvet eszik, de ha a fű valójában a gnút jelenti, akkor stimmel.

De mondok egy jobbat, fogd meg a Biblia tetszőleges fejezetét, cseréld ki a Brachiosaurus wikipedia szócikkére, mondván, hogy biztosan azt jelenti, csak rosszul írták és máris isgazad lesz, a Biblia a dinoszauruszokról szól!

Nézd, ez a tökéletesen alaptalan belemagyarázás alapesete. Adott egy idézet, ahol azt írja a Biblia, hogy a víziló füvet eszik, merev a farka és nagy testű. A víziló a valóságban pont füvet eszik, nagy testű, sőt még a farka sem túl hosszú, vagy különösen hajlékony, bár valóban nem olyan merev, mint a cédrus. Közlöd, hogy ez a leírás jobban illik egy Brachiosaurusra. Ezzel az a bibi, hogy a Brachiosaurus farka sem volt merev mint a cédrus, tehát amit a vízilóval kapcsolatban kifogásolsz, azt éppen úgy a Brachiosaurussal kapcsolatban is kifogásolnod kellene, de azt valamiért nem teszed. Ezen kívül mondok egy meglepő dolgot, a Brachiosaurus fogazata tökéletesen alkalmatlan volt a fűevésre, ugyanis magányosan álló, vésőszerű fogai voltak, amik a lombok tépésére alkalmasak, a fű leharapására nem igazán ( [link] ). Szóval a Brachiosaurus tuti nem evett füvet, rá ez a leírás még annyira sem illik, mint a vízilóra. ami meglepő módon pont füvet eszik.

Ha pedig a legutóbbi kijelentésedet vesszük, miszerint a cédrusmerevség azt jelenti, hogy kicsit azért hajlott, akkor pedig a fenti idézet minden egyes pontja pontosan illik a vízilóra, nagy testű, füvet eszik és a farka kicsit hajlékony. Akkor mégis miből gondolod, hogy nem a vízilóról szól, ha már oda is van írva, hogy ez egy víziló?

2013. máj. 23. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!