Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Technikailag lehetséges és...

Technikailag lehetséges és van értelme egy üstökösre "űrkamerát" helyezni és a képeit kielemezni, amikor újra erre jár?

Figyelt kérdés
2013. máj. 1. 14:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
tudom én hogy erre gondolt, de egy ÜSTÖKÖS
2013. máj. 1. 22:07
 12/15 anonim ***** válasza:
* -höz képest a szonda igencsak elhanyagolható, és olyan kis perturbációt ad a pályájának, hogy ha ez a "kölcsönhatás" a naprendszeren belül kezdődik meg, azzal mégcsak számolni is felesleges, hisz egyéb perturbációk hatása sokkal nagyobb.
2013. máj. 1. 22:10
 13/15 anonim ***** válasza:
Egy ilyen felszint ero szonda is okozhat olyan apro palyamodosulast ami ha figyelembe vesszuk az ustokosok sokszor Naprendszeren tulra nyulo palyajat akkor visszatertekor jelentosen elcsuszik az eredetihez kepest. Ki lehetne szamolni hogy milyen testeknel es palyanal mekkora elterest okozna.
2013. máj. 2. 00:46
 14/15 anonim ***** válasza:
A lényeget nem írta senki: Teljesen értelmetlen egy üstökösre kamerát tenni, ami autonóm módon képeket csinál. A képek szerintem 100%-án feketeség lenne, az űgy ugyanis üres. Néha van egy-egy bolygó, csillag, szikladarab, de egy véletlenszerűen készített képen nagy valószínűséggel nincs semmi.
2013. máj. 26. 15:32
 15/15 anonim ***** válasza:
de, idézem magamat: "Hogyne lenne lehetséges, semmi akadálya sincsen. csak éppenséggel értelme egyáltalán nincsen, mert egy képből alig tudsz meg valamit"
2013. máj. 26. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!