S.e.k kérdése:
IntelP4 3, 06GHz virtuális 2mag, lehetséges egyáltalán és mi értelme?
Figyelt kérdés
INTEL PENTIUM 4 (524) - 3,06 GHz HYPERTHREADING
a rendszer tényleg ugy ismeri fel h 2 magos proci?
vagy csak virtuálisan 2 magos ? és annak mi értelme h virtuálisan 2magos?
A rendszer tulajdonságoknál nem irja h 2x 3,06GHz csak 2x leirja egymás után.
az én core duos procimnál kiirja h 2x 2.5GHz,
mi a különbség az én procim(2,5GHz) és ez a P4 proci közt?
2012. nov. 6. 10:31
2/4 anonim válasza:
Elméletileg a HT azaz Hiper-Threading pont ezen alapul. egymagos de úgy ism eri fel, mint ha kétmagos lenne. a gyakorlati kiszolgálásban is igy működik. Aközött, hogy pl. 2x 2.80 vagy 2,83 és 2,80 ; Nincs különbség mert mindkettő ugyan azt jelenti. a HT adja azt az utóbbit. Azért irják kétszer egymás mellé, mert nem kézzelfogható, csak elméleti. De ettől független ugyanúgy dolgozik, mint egy kétmagos =) Az én gépem 8 magos. HT-s. 4 magos alapból, és mindegyik mag HT-n van. tehát nekem 8x irja ki ezt egymás után :D És egy atomerős gép :) GYakorlatilag... a HT technológiája sokkal inkább a gyorsaságra alapul. 2x. gyorsabb mint egy sima processzor.. zagyvaságnak tűnhet, de előbb utóbb majd megérted :D --Chocky--
3/4 A kérdező kommentje:
egyáltalán nem tűnik zagyvaságnak értem :)
csak akkor miértelme a core duo 2 nek és a pentium HYPERTHREADING nek?
milyen is a te procid pontossan? :)
2012. nov. 7. 10:39
4/4 anonim válasza:
Linkeltem egy wiki-t abból leszűrhetted volna. A kétmagos minden esetben gyorsabb a többszálú folyamatoknál, az egymagos HT-s viszont csak, akkor ha a program úgy van megírva, hogy a program különböző szálai a processzor különböző részeit használja. Egy analógiát használva. Ha egyszerre akarsz szobabiciklizni, és varrni az menni fog mivel az egyik szál a lábad a másik a kezed használja, de ha futni, és szobabiciklizni akarsz az már nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!