Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Technikailag lehetséges és...

Technikailag lehetséges és van értelme egy üstökösre "űrkamerát" helyezni és a képeit kielemezni, amikor újra erre jár?

Figyelt kérdés
2013. máj. 1. 14:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
56%
Lenne, bár ez nem egy "űrkamera" lenne hanem egy űrszonda leszálló egysége. De azt is figyelembe kéne venni hozzá hogy ez a találkozás a szondával mennyit módosítana az üstökös pályáján, mert még egy apró változás is hosszú távon iszonyat távolságokra térítheti el az eredeti pályáról.
2013. máj. 1. 15:06
 2/15 eNerdzsy ***** válasza:
42%

Az üstökös tulajdonságai miatt (alacsony gravitációs erő, nagy sebesség, változékony felszín) egyelőre nem lehetséges semmilyen eszközt küldeni ami sikeresen landolna, és hasznos munkát is tudna végezni.

Viszont nagyon jó, és azonnal hozzáférhető felvételeket lehet készíteni a modern űrteleszkópokkal, amelyek "messzebb látnak" mintha az üstökös hátán utazna egy gyengébb teljesítményű szerkezet.

2013. máj. 1. 15:07
 3/15 anonim ***** válasza:
11%

"Az üstökös tulajdonságai miatt (alacsony gravitációs erő, nagy sebesség, változékony felszín) egyelőre nem lehetséges semmilyen eszközt küldeni ami sikeresen landolna, és hasznos munkát is tudna végezni."

Biztos?

[link]

2013. máj. 1. 15:26
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Hogyne lenne lehetséges, semmi akadálya sincsen. csak éppenséggel értelme egyáltalán nincsen, mert egy képből alig tudsz meg valamit. Adatokat nem a képekből lehet kinyerni, ez olyan mint az a hubble űrteleszkóp. Nagyon nagyra van tartva, de azon kívül hogy gyönyörű képeket csinál, nem sokat lehet róla elmondani, tudományos célokra a röntgenteleszkópok és egyéb speci dolgok valók.
2013. máj. 1. 16:16
 5/15 anonim ***** válasza:
48%

Utolsó, neked fogalmad sincs a Hubble-ről ezek szerint.

Iszonyat tudományos munkát végeztek és végeznek vele és nem csak a látható fény tartományában. Infravörös és ultraibolya tartományban is végez kutatásokat jelentős tudományos eredményekkel.

2013. máj. 1. 16:32
 6/15 anonim ***** válasza:

Technikailag semmi akadálya, mint ahogy Digo linkelte is a Rosetta küldetést.

A Hubble űrteleszkóp pedig tényleg nagy tudományos munkát végzett és nem csak azért lőtték fel hogy csináljon pár jó fotót a távoli galaxisokról.

2013. máj. 1. 16:40
 7/15 anonim ***** válasza:
rendben lehet hogy igazad van, engem sosem érdekeltek ezek a csillagászati programok, és nem tudom melyik űrszonda mit mér pontosan, csak valamiért így emlékeztem.
2013. máj. 1. 18:24
 8/15 anonim ***** válasza:
39%
Ha fogalmad sincs, meg nem erdekel akkor minek szolsz hozza? XD
2013. máj. 1. 18:43
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

mert benne vagyok a tudományos életben, és tudom azt hogy egy képnek semmi értelme nincsen, amit a kérdésre válaszoltam is.

és te minek szóltál hozzá akkora baromságot mint amit először írtál? Mégis hogy téríténe le a pályájáról egy üstököst az a szonda ami egy kamerát juttat a felszínére? :D

komolyan érdekelne

2013. máj. 1. 18:47
 10/15 anonim ***** válasza:
Az űrhajó, és akár az aprócska szonda is, gravitációs kölcsönhatásba lép az üstökössel. Ez a kölcsönhatás nagyon apró, mégis lehetnek végzetes következményei, hosszú távon a kis változás naggyá nőheti ki magát... Az üstökös beleszaladhat egy bolygóba, ne adj' isten, a Földbe...
2013. máj. 1. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!