Technikailag lehetséges és van értelme egy üstökösre "űrkamerát" helyezni és a képeit kielemezni, amikor újra erre jár?
Az üstökös tulajdonságai miatt (alacsony gravitációs erő, nagy sebesség, változékony felszín) egyelőre nem lehetséges semmilyen eszközt küldeni ami sikeresen landolna, és hasznos munkát is tudna végezni.
Viszont nagyon jó, és azonnal hozzáférhető felvételeket lehet készíteni a modern űrteleszkópokkal, amelyek "messzebb látnak" mintha az üstökös hátán utazna egy gyengébb teljesítményű szerkezet.
"Az üstökös tulajdonságai miatt (alacsony gravitációs erő, nagy sebesség, változékony felszín) egyelőre nem lehetséges semmilyen eszközt küldeni ami sikeresen landolna, és hasznos munkát is tudna végezni."
Biztos?
Utolsó, neked fogalmad sincs a Hubble-ről ezek szerint.
Iszonyat tudományos munkát végeztek és végeznek vele és nem csak a látható fény tartományában. Infravörös és ultraibolya tartományban is végez kutatásokat jelentős tudományos eredményekkel.
Technikailag semmi akadálya, mint ahogy Digo linkelte is a Rosetta küldetést.
A Hubble űrteleszkóp pedig tényleg nagy tudományos munkát végzett és nem csak azért lőtték fel hogy csináljon pár jó fotót a távoli galaxisokról.
mert benne vagyok a tudományos életben, és tudom azt hogy egy képnek semmi értelme nincsen, amit a kérdésre válaszoltam is.
és te minek szóltál hozzá akkora baromságot mint amit először írtál? Mégis hogy téríténe le a pályájáról egy üstököst az a szonda ami egy kamerát juttat a felszínére? :D
komolyan érdekelne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!