Mely fizikai törvények tiltják hogy átnyúlj egy falon?
Az elektrosztatikus vonzáson kívül a pauli elv tiltja a folyamato, azaz nem lehet egy atom/molekula terében olyan elektron aminek mind a négy kvantumszáma megegyezik.
Ettől a falon való átnyúlásnak nem zérus a valószínűsége, pontosabban soha nem lesz zérus. De ezt a fenti hozzászoló pontosabban kifejtette az alagúteffektus értelmében. Csak éppen a valószínűség olyan kicsi lesz, hogy sztem olyan 1600 millió milliárd évet biztosan várnod kell. Ami nem túl kifizetődő, mert a protonok is bomlanak egy bizonyos valószínűleg a protonjaid negyede elbomlana ennyi idő alatt, és ha halhatatlan lennél,( legalább is biológiailag), akkor is a tested egy része protonra bomlana, a protonok pozitronokat bocsátana ki magából ezek gyorsan találkoznak egy elektronnal, szal sugárfertőzést kapnál a saját protonjaidtól( már ha tényleg halhatatlan vagy), és belehalnál. De ha csontvázad ülne tovább egy széken,( mert pl úgy halnál meg), akkor egy idő után biztosan átesik a széken. Persze a szék atomjai most legyenek statikusak( annak protonjai nem bomoljanak)
"Ettől a falon való átnyúlásnak nem zérus a valószínűsége, pontosabban soha nem lesz zérus....Csak éppen a valószínűség olyan kicsi lesz, hogy sztem olyan 1600 millió milliárd évet biztosan várnod kell."
Mintha ezt írtam volna... Talán csak kissé más számértékekkel.
Én is úgy tudom, hogy a véletlenek törvényszerűsége miatt ami bekövetkezhet (tehát nem tiltott), az előbb-utóbb bekövetkezik, maximum nem reális időn belül.
ERRŐL szólt a kérdés.
Pedro
"Az elektrosztatikus vonzáson kívül a pauli elv tiltja a folyamato, azaz nem lehet egy atom/molekula terében olyan elektron aminek mind a négy kvantumszáma megegyezik."
Ezek szerint min 2 fizikai törvény is tiltja.
Miért is kellene olyan elektronnak lennie?
Ezt most nem értem.
Ha a fal ELMOZDUL... ?????
Pedro
"Nem gondoltam volna hogy ilyen érdeklődést váltok ki a kérdésemme,hogy egy másik kérdès lesz belőle.egyébként az üveges rész érdekelne bővebben,igaz bele lehetne süppedni ha sokáig rajta állnánk?persze itt is nagyon sok időröl lenne szó!"
Az üveg "folyékonysága" borzasztóan hipotetikus dolog: ha egy ablaküveg mondjuk 1oo évig megússza, hogy a gyerekek berúgják focilabdával, akkor érzékeny műszerekkel ki lehet mérni, hogy a teteje kicsit vékonyabb lett, míg az alja kicsit vastagabb.
A kátrány is tekinthető folyadéknak, de olyan lassan folyik, hogy átlagosan 1o évet kell várni egy csöpp lecsöppenéséhez. Van egy ilyen kísérlet, ami már 9o éve zajlik. :-D
És az is SOKKAL kevésbé viszkózus, mint az üveg. Ott nyilván csak elvi jelentősége van annak, hogy a részecskák közti kölcsönhatás kvalitatíve "folyadék jellegű". Egyébként szerintem ki lehet számolni, hogy mennyi ideig kellene az üvegen állnod, hogy bokáig süppedj benne.
Két dologra reagálnék csak. Az első, hogy értelmetlen kvantumjelenségekből makrovilágbeli következtetéseket levonni, nem csak azért, mert gyökeresen másképp működnek a dolgok, hanem azért, mert az átfedést, azaz az egymásba alakulás módját nem ismerjük, s egyáltalán képesek is leszünk ezt megfejteni, az sem holnap lesz.
A második, hogy az üveg folyékonysága egyáltalán nem hipotetikus. S utána pedig leírsz egy kísérletet, ami pont hogy bizonyítja... Figyeljünk oda, kérem!
Ha egy Mátrixban élünk, akkor elfogadható hogy a nincs ott csak egy energia amin Te lazán át tudsz nyúlni.
Tegyük fel hogy Mátrixban élünk és menni fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!