Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért fut ki a tej a lábasból...

Miért fut ki a tej a lábasból ha forr? A víz miért nem?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 20. 12:51
 1/2 anonim ***** válasza:

A víz is kifut, legalábbis tapasztalataim szerint. (Tésztafőzésnél, levesnél, teánál stb.)

A különbség szerintem annyi, hogy a tej talán egy picivel hamarabb, bár nem mértem le pontosan az időt.

2013. ápr. 20. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Silber ***** válasza:
A tejben sokféle szerves vegyület is jelen van. Ezek egyfajta hártyát képesek képezni, mások a felületi tulajdonságaik mint a víznek. Ha ez a hártya alá nagyobb nyomású légréteg kerül (melegítés hatására), a hártya felfúvódik.
2013. ápr. 20. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!