Lehetséges-e a fénysebességnél nagyobb Sebesség?
"Az idő a fény sebességével tágul(halad),az idő sebessége a fény sebessége.
Mije van csak az időnek..iránya és sebessége, és a fénynek? Idő hullám hosz??
Az idő maga a fény,a fény maga az idő?
Az univerzum a fény sebességével tágul,tehát
az idő a fény sebesség(e).
A mozgás az anyag időben megváltoztazott térbeli helyzete.
A fény sebességénél nincs gyorsabb ,mivel az anyag az időn túl megváltoztatott térbeli helyzete a fentiek szerint nem nevezhető mozgásnak
(Az események az idő nem létezésével nem történhetnének meg.)
Az idő a megtörtént jelenek mennyisége
Az idő a megtörtént események mennyisége.Tehát a tér.
Az idő múlása változtatja a tér struktúráját.
Az idő a tér változásának mértékegysége
a sűrűség miat a f sebesség nem állandó,ahogy az idő sem állandó,ahogy az anyag szerkezete sem állandó."
A fentiek szerint a fény sebességénél gyorsabban nem tágulhat(ott) az univerzum.
Ez egy új felfedezés vagy ezt már rég tudták?
Az utolsó komment valamit segített. Köszi!
"Sötét energia
A Wikipédiából"
"A kettő közötti különbségtételhez nagyon pontosan kell mérni a világegyetem tágulását, hogy megértsük, hogyan változik a tágulás sebessége az Időben."
Itt a tágulás sebességét az időben mérik...a kérdésemben már leírtam hogy az idő sebessége a fény sebesség vagy legalábbis nem gyorsabb,tehát ha gyorsabb lenne akkor nem tudnák időben mérni,csak időn túl..... Tehát ami gyorsabb a fény sebességnél azt nem lehetne mérni időben. Aztán ugye öszekapcsoltam a térrel és így kizárta a fénysebességnél nagyobb tágulás lehetőségét.(bezárult a logikai kör)
Ha ennyire nehéz a felfogásod, akkor szerintem egyelőre pihentesd a témát és menj vissza valami egyszerűbbhöz ;)
Ha ennyi magyarázat után sem érted, akkor alapvető hiányosságok vannak nálad.
Szép dolog ha ismered a tankönyvek anyagát de egy "forradalom" elnyomásához az nem elég.
Akkor Kutató fizikusok ezek szerint ezt az oldalt nem látogatják....
"idő sebessége a fény sebesség"
Nem. Az idő sebessége az adott xyz helyen a létező legnagyobb mért elmozdulás.
Látod csak fogalmazni kell helyesen és nem jön elő paradoxon (időn túli vagy negatív időbeli sebesség).
"Főleg azért nem, mert nem veszi majd senki sem komolyan."
“Először figyelembe sem vesznek, aztán nevetnek rajtad, aztán harcolnak ellened, és aztán nyersz.” (Mahatma Gandhi)
(Na azt hiszem van egy talán mindent eldöntő kérdésem.)
Mekkora sebességgel mozog egy elektron a pályáján?
(minimum: f sebeségnél nagyobb vagy kisebb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!