Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Külön lehet választani az...

Külön lehet választani az elektromágneses hullám elektormos és mágneses komponensét? Ha igen, akkor mi az eredmény?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 4. 10:39
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

@Sceptic

szerintem te nem értetted meg amivel kapcsolatban azt a hozzászólásomat írtam de nem baj..

amúgy meg bele tudok kötni abba amibe írtál.. amikor látunk valamit az nem más, mint elektromágneses hullámok visszaverődése az adott tárgyról... ha fotont látnál, akkor fotonról visszaverődött elektromágneses hullámot kéne látnod, ami elég esélytelen, de amilyen sasszemed van, neked biztos sikerült

2013. szept. 7. 11:18
 12/27 anonim ***** válasza:

Engem az alacsony frekvenciás fotonok érdekelnek.

Konkrétan az 50 HZ-es.

Mert hogy ilyeneket kapok a közműtől.

Elhasználok naponta legalább 10^38 darabot.

2013. szept. 7. 12:03
 13/27 anonim ***** válasza:

"ha fotont látnál, akkor fotonról visszaverődött elektromágneses hullámot kéne látnod, ami elég esélytelen, de amilyen sasszemed van, neked biztos sikerült"

Hát tényleg elég nagy káosz van a fejedben a fény témáról. :)

Foton = elektromágneses hullám. Sőt, nem is egyenlő, hanem ekvivalens, vagyis a kettő ugyanaz. Csak más megjelenési formában.

Talán annyi kitételt lehet tenni, hogy a foton az a fény kvantuma, vagyis egy olyan elektromágneses hullám, amely a létező legkisebb energiamennyiséget hordozza.

2013. szept. 7. 15:10
 14/27 2xSü ***** válasza:

> Engem az alacsony frekvenciás fotonok érdekelnek.

> Konkrétan az 50 HZ-es.

> Mert hogy ilyeneket kapok a közműtől.

Jaj! Nagyon nem. A foton frekvenciája nagyon nem azonos azzal az 50 Hz-el. Ha egy vörös lámpa másodpercenként 50-szer felvillan (valójában 100-szor, mert egy hullámon belül két alkalommal is), akkor a felvillanások frekvenciája 50 Hz. De ettől a lámpa még vörös fényt bocsát ki, aminél minden foton frekvenciája 400-460 THz között van. A kettő nem ugyanaz. Hasonlóan, ahogy nincs köze mondjuk a Föld tengely körüli forgásának „frekvenciájnak” a Nap körüli forgás frekvenciájához.

> Elhasználok naponta legalább 10^38 darabot.

Fotont lehet kreálni, meg elnyelni. Jó, persze értem én mit akarsz írni, de ez a megközelítés nem kellően cizellált.

2013. szept. 7. 15:34
 15/27 anonim ***** válasza:
Van 400 THz-nél kisebb frekvenciájú foton?
2013. szept. 7. 16:48
 16/27 anonim ***** válasza:

Persze hogy van. Bármilyen rezgésszámú foton létezik, 0+ (nullánál nagyobb) és egy baromi nagy szám között. Az elméleti maximuma akkora lehet, amekkora rezgésszámhoz annyi energia szükséges, amennyi Univerzumunk összenergiája (na mondjuk az már igen érdekes foton lehet :D). Ennél nagyobb legalábbis semmiképpen sem.

Az elektromágneses spektrumnak csak egy nagyon szűk (tényleg nagyon szűk) tartományát látjuk csak, az infravörös és az ultra-ibolya hullámhossza között.

[link]

2013. szept. 7. 22:19
 17/27 A kérdező kommentje:

@Sceptic

kettőnk közül a te fejedben nagyobb a káosz az elektromágneses sugárzásról

a foton nem ekvivalens az elektromágneses hullámmmal! nem ugyanaz a kettő! nem véletlenül vezették be a részecsketermészetet meg a hullámtermészetet, mert nem lehet egyiket a másikkal magyarázni.. nem lehet például csak a foton-természettel vagy csak a hullám-természettel magyarázni mindent.. a foton az elektromágneses sugárzás kvantuma. de csak kötözködsz, és megint nem értetted amit írtam... vagy ha úgy írom hogy fotonról visszaverődő foton, neadjisten el. hullámról visszaverődő el. hullám, akkor az úgy tetszene?

2013. szept. 7. 23:01
 18/27 anonim ***** válasza:

A foton frekvenciája nagyon nem azonos azzal az 50 Hz-el

Tehát 50Hz kivételével minden lehet.

De hogyan keletkezhet az 1/év frekvenciájú foton?

2013. szept. 7. 23:05
 19/27 anonim ***** válasza:
Scepic, 2×Sü! Értem én az igyekezetet, de mégis azt gondolom, akármilyen mélyre nem érdemes alászállni, ezt az ember önbecsülése nem engedheti. Ez itt a tudományos kérdések valamilyen szintű megvilágításának fóruma, nem elemi (nemcsak fizikai) ismeretek felkészítéséé, különösen, ha nincs is befogadó.
2013. szept. 8. 14:44
 20/27 anonim ***** válasza:
Már rájöttem én is, azért nem folytattam a vitát vele, inkább meghagyom a hitében. Úgy látszik, hinni jobban esik neki, mint tudni, én meg nem vagyok erőszakos ember :)
2013. szept. 8. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!