Hány ember kell úgy, hogy az még ne legyen vérfertőzés (lent)?
Ezen csak így gondolkoztam, és aztán meg kíváncsi lettem, gondoltam itt sok okos ember van, valaki majd megmondja. Tehát:
tegyük fel, hogy egy másik bolygóra kéne költöznünk (nem azon van a hangsúly, hogy ez lehetséges-e), de nem akarnak az akárkik mindenkit elszállítani, csak "néhány embert". Vagyis: maximum hány embert kell elszállítaniuk, hogy semmiféle képen se legyen vérfertőzés. És mondjuk nem külön embereket, hanem családonként, tehát néhányan már alapból rokonok lennének. Remélem ez így érthető, ha meg hülyeség, boccs.
200 ember, ez a szám sem tűnik soknak. De tegyük fel másként a kérdést, ne a Biblia szerint. Egyből 200 ember jött létre a természetben, vagy ne is az embert nézzük, az első sejtek kialakulásakor azonnal, legalább 200 sejtnek osztódás nélkül kellett kialakulni? Szerinted tényleg olyan vicces? Ahhoz, hogy vérfertőzés nélkül tudjon a szaporodás elindulni, két teljesen tökéletes és egészséges sejtre van szükség, egy hím nemű és egy nő nemű sejtre. Ez az emberre is igaz. Ha ez az kiindulási alap nincs így, akkor a 200 is kevés, inkább csak találgatás.
Érdemes ezen elgondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!