Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hány ember kell úgy, hogy az...

Hány ember kell úgy, hogy az még ne legyen vérfertőzés (lent)?

Figyelt kérdés

Ezen csak így gondolkoztam, és aztán meg kíváncsi lettem, gondoltam itt sok okos ember van, valaki majd megmondja. Tehát:

tegyük fel, hogy egy másik bolygóra kéne költöznünk (nem azon van a hangsúly, hogy ez lehetséges-e), de nem akarnak az akárkik mindenkit elszállítani, csak "néhány embert". Vagyis: maximum hány embert kell elszállítaniuk, hogy semmiféle képen se legyen vérfertőzés. És mondjuk nem külön embereket, hanem családonként, tehát néhányan már alapból rokonok lennének. Remélem ez így érthető, ha meg hülyeség, boccs.

2009. szept. 18. 18:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Azt hallottam, hogy az első unokatestvérig az. Mondjuk, hogy három generáció különbség kell. Szerintem 2 a harmadikon. Bár attól is függ, hogy meddig akarnak vérfertőzés nélkül szaporodni, elég-e az első alkalom.
2009. szept. 18. 19:06
 2/13 anonim ***** válasza:

Törvény szerint negyedízigleni rokonok nem házasodhatnak össze. Legalábbis én így tudom. Illetve a nemi kapcsolatuk büntetendő.

Biológiailag az unokatestvéreknél már alig nagyobb a genetikai probléma valószínűsége, mint a nem rokonok esetén.

2009. szept. 18. 19:08
 3/13 anonim ***** válasza:
Másod unokatestvér után a gyereknemzés nem számít vérfertőzésnek. A minimális párok szükségessége 3 férfi és 3 nőben határozható meg. (feltételezve, hogy mindenkinek fia és lánya ugyanannyi születik - mondjuk minimum egy fiú és egy lány -, és egy férfi két nővel, két nő pedig egy férfival nemzhet gyereket)
2009. szept. 18. 19:18
 4/13 anonim ***** válasza:
82%

Volt a national-en, hogy a tudósok kiszámolták, hogy egy fajól hány egyed szükséges ahhoz, hogy fennmaradjon illetve tovább szaporodhasson:

200 ha jól emlékszem vagy 190 körül a 200 az biztos annyival már lehet.

Látom nagyon unatkozol!

2009. szept. 18. 20:41
 5/13 anonim ***** válasza:
71%

20.41

Igazad van, én is néztem, 190 a szám, és feltétel volt, hogy ne legyen vérfertőző a kapcsolat.

2009. szept. 18. 20:56
 6/13 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat.

20.41: nem értem, hogy mi mással kéne foglalatoskodnom a metrón eltöltött idő alatt :D

2009. szept. 18. 21:03
 7/13 anonim ***** válasza:
Abszolút jó kérdés. Amúgy rosszul fogalmaztad meg a kérdést (maximumot írtál minimum helyett), így a helyes válasz az: az ÖSSZES embert maximum :)
2009. szept. 19. 09:53
 8/13 A kérdező kommentje:
Ja, boccs.
2009. szept. 19. 18:33
 9/13 anonim ***** válasza:
szerintem 180-200 ember kb
2009. szept. 19. 20:15
 10/13 anonim ***** válasza:
És Ádám meg Éva? Ők ketten voltak. Meg aztán Nőé a csónakjával? Ott is mindenből kettő volt.
2009. szept. 20. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!