Mi a skaláris szorzat geometriai jelentése?
Merőleges vetítés.
Az "|a|*cos szög" nem más, mint az egyik vektor merőleges vetületének hossza a másik egyenesén.
Ha b egyégvektor, akkor (a*b)b nem más, mint az a vektor b vektorral egyirányú komponense.
(Gondold meg: az x tengelyre úgy vetítesz vektort, hogy veszed az x tengelyen az egységvektort: (1,0,0), skalárisan szorzod az (a,b,c) vektorral -> az eredmény a koordinátás szabály alapján (a,0,0), ez tehát az (a,b,c) vektornak az x tengellyel egyirányú komponense. Ez logikus is.)
Jogos, jogos, jogos :) Én írtam butaságot, neked van igazad kedves Előző Hozzáíró, és elnézést Kérdező :D Illetve nem is butaságot írtam, hanem mást (én a 2x2 determináns jelentését kevertem ide - helytelenül)...
A skaláris szorzat mint projekció?? na az felettébb érdekes lenne..
a determinánsnak meg nagyon sok definíciója van, általánosan az hogy a vektorai által kifeszített hiperpalalelopipedon hipertérfogata
legjobb kommentelő nevű felhasználó válasza:
"a skaláris szorzat lényegében egy tenzor."
Ha a skaláris szorzat tenzor, akkor miért nem tenzoriális szorzatnak hívják? Azért, mert két vektor skaláris szorzata egy szám, ami skalár, és nem tenzor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!