Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az éjszakai égbolt miért...

Az éjszakai égbolt miért pöttyös, és nem csíkos? Avagy

Figyelt kérdés
Ha csillagok és galaxisok fénye akár több millió, vagy milliárd év alatt ér el hozzánk, és az egész univerzum egy mozgó rendszer, akkor miért nem elhúzott fenycsikokat látunk az égen, mint az éjszakai autópályán az autók feklampajanal? Bugyuta kérdés, már van egy félig megfogalmazott válaszom is magamnak, de azért kíváncsi lennék az igazi, tudományos okaira, ha már eszembe jutott.

2013. márc. 14. 05:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Bugyuta kérdés, már van egy félig megfogalmazott válaszom is magamnak"

Magad mondtad, helyesen: Bugyuta kérdés. ennél több szót nem érdemel.

2013. márc. 14. 21:07
 12/16 A kérdező kommentje:
OK. Tudod, mit. Igazad van. Teljesen. Az én kérdésem a baromság. Sőt! Én voltam a hülye, h azt hittem, nincsenek a csillagok a vilagurre kiszegezve. Különben is, a Fold lapos. Hawkins is megmondta, márpedig ő a leghíresebb focista.
2013. márc. 14. 21:16
 13/16 A kérdező kommentje:
Ismét bocsánat, de mindig Hawkins-t vések Hawking helyett. Mint ahogy évekig kevertem a ciklon és anticiklonhoz tartozó Alacsony és Magas legnyomasertekeket. Ezúton korrigalom magam.
2013. márc. 14. 21:25
 14/16 anonim ***** válasza:
De most milyen választ vársz egy ilyen kérdésre? Magyarázzuk meg, hogy az autó miért nem megy vízzel? Előbb neked kéne értelmesen elmagyarázni, hogy miért kéne vízzel mennie. Nem pedig autópályán elmosódó féklámpákról zagyválni.
2013. márc. 14. 21:39
 15/16 A kérdező kommentje:
Amint láthatod, egyedül te nem ertetted a kérdést és egyedül te nem akartál gondolkodni kicsit, s értelmes választ adni, s amint látod, egyedül te voltál, aki csak a kotekedessel törődött, fel sem fogva, hogy porba hullik minden próbálkozása az ertelemnek állított oltar előtt. Forditsd szerintem másra a fölös energiaidat, ha hozzaadni nem tudsz az oldalhoz. Most pedig úgyis elvezkedni fogsz itt még egy darabig, ahelyett, hogy tovasunnyognál, de már válaszra sem meltatlak. Így is sok volt.
2013. márc. 14. 23:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Én értem, hogy mit akartál kérdezni, csak egyszerűen nem sikerült homo sapienshez méltó formában megfogalmaznod. Itt van mindjárt az első mondat:

"Ha csillagok és galaxisok fénye akár több millió, vagy milliárd év alatt ér el hozzánk"

Mi köze ennek a kérdésedhez, vagy bármihez? Hogy a fényük mennyi idő alatt ér el hozzánk?

A kérdésed valahogy így lett volna értelmes:

"Ha a gyorsan mozgó cigarettaparázst elhúzódó csíknak látjuk, akkor hogyhogy nem látjuk elmosódott csíknak a csillagokat, amikor azok sokkal nagyobb sebességgel mozognak?"

És nem kellett volna belekeverni több millió évet, meg autópályákat, meg féklámpákat.

2013. márc. 14. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!