Mi is az a TÉR, mi a szerkezete, milyen anyagok alkotják?
Hiába toporzékolsz (képletesen), tudomásul kell venni, hogy a dolgok csak sorban érthetők meg. De legyen.
A tér egy absztrakt fogalom, amelyet az ember azért alkotott, hogy a körülötte lévő világ működését megértse és képes legyen leírni. A tér nem megfogható, nem világít, nincs súlya, nem hat rá semmi, a tér az a valami, amiben a tömeggel rendelkező testek elhelyezkednek, amelyben az energia megnyilvánul.
Hogy kezelni tudjuk, az általunk érzékelhető térnek három független kiterjedést tulajdonítunk, erre egy metrikát alapítunk, amellyel le tudjuk írni az általunk érzékelhető eseményeket. Az ember arra is képes, hogy az események folyamatát megértse, ennek kezelésére megalkotta az időfogalmat. Ebben a négy független dimenzióban képes leírni az eddig észlelt jelenségeket. Az ember arra is rájött, hogy az általa alkotott fogalmaknak úgynevezett belső törvényeik is vannak, ezek segítségével - bonyolultabb jelenségek ésszel átfogható vizsgálata érdekében - bevezette a többdimenziós teret, sőt a végtelen dimenziós térfogalmat is, amellyel - például kvantumfizikai - jelenségeket is le tud írni matematikai eszközökkel.
Most már ugye minden világos!
8, 9 nek űzenném, hogy fejtse ki részletesen mire gondol, hól lehet utánaolvasni, vagy fejezze be a SÉRTEGETÉST ha kérhetem! ( igen érettségiztem fizikából úgy 15 éve)
A kérdésem még mindig a térre és annak görbületére vonatkozik.
Tisztelt 13!
Azzal, hogy a teret absztrakt, kitalált fogalomnak nevezed és hozzárendelsz 2-3-4-5-X dimenziót, még nincs magyarázva semmi.
Ezekszerint az is csak Einstein absztrak gondolata: hogy, a gravitáció nem más mint a tér görbülete. És Lukács Bélától- Howking-ig senki sincs tisztában az alapokkal csak te.
Einstein és HAwking (nem pedig howking) érti, miről beszél. Te szemmel láthatóan nem érted az alapokat sem, így teljesen értelmetlen tovább lépni.
Én a középiskolás fizika tankönyveket ajánlom elsődleges olvasmánynak. Ha az már megy akkor lehet továbblépni nehezebb olvasmányra, addig csak összezavarod magad.
/Stephen Hawking/ így megfelel? Egy magánhangzó elütésén lovagolni igen kicsinyes és primitív dolog.
De ha te csak ennyit szűrsz le az egészből amit leírtam, hát nem tudom, hogy ezek után van- e még értelme bárminemű kommunikációnak veled kapcsolatban.
Ez az a pillanat amikor befejeztem a veled történő kommunikációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!