Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem érdeklik az embereke...

Miért nem érdeklik az embereket a természettudományok?

Figyelt kérdés
Én ezt nem értem. Sok ember már a ró=m/v-re azt mondja, hogy ezt nem értem, ez hülyeség!!! Miért?? Azt mondják hogy semmi értelme ezeknek a dolgoknak. Miért?? És amikor meghallják, hogy asztrofizikus akarok lenni, azt mondják hogy: Júúj, az mit csinál?? Te bolond vagy?? stb... Miért??

2013. febr. 16. 16:46
1 2
 11/18 Tom Benko ***** válasza:
Egyébként nyugodj meg, kérdező, én is hasonló cipőben jártam, egy-két osztálytársammal együtt. Belőlem tanár lett, egy másikból kutató.
2013. febr. 16. 21:57
 12/18 Dubi ***** válasza:
100%
Sokakat tényleg nem érdekel az ilyesmi, sokan leegyszerűsítik egy esetleg több vallás felvételével, sokan buták hozzá... És sajnos sokszor a tudósok sem népszerűsítik eléggé a tudományokat, ami bizony, nem könnyű. Az emberek jelentős részét igenis érdeklik a kutatások, ha azokról érthető leírást kapnak, megtudják, mire használhatóak a kapott eredmények. Mivel ezek megértetése az esetek többségében hétköznapi nyelvezettel nagyon nehéz vagy lehetetlen, az emberek is elfordulnak a tudományoktól. Végül maradnak azok, akik kitartanak, érdeklődnek és művelik a tudományokat (kevés), illetve azok, akik szívesen olvasgatják a 3. Évezredet és nézegetik a National Geographic vagy a Discovery Channel műsorait (mivel nem kell ezekhez előképzettség, érthető a nyelvezet, belőlük egész sok van).
2013. febr. 16. 22:13
 13/18 tsirche ***** válasza:
100%
Szerintem alapvető hiba, hogy az iskolákban (általános, közép) megutáltatják, köszönhetően a rosszul felépített tantervnek és a "kényszerből" tanári pályán dolgozóknak. Saját magamból kiindulva, szubjektív vélemény persze.
2013. febr. 17. 17:02
 14/18 Dubi ***** válasza:
AZ én tanáraim tök jók voltak :D
2013. febr. 17. 20:53
 15/18 A kérdező kommentje:
Igen, vannak olyan iskolák, ahol tényleg a tanárokon megy el az egész. Nekem is nagyon jó tanáraim vannak, mondjuk én már elôbb foglalkoztam a tantárgyakkal, mint ahogy ôket megismertem.
2013. febr. 17. 21:53
 16/18 Tom Benko ***** válasza:
@tsirche: Már eleve az probléma, hogy sok iskolában nincsenek meg a szükséges szemléltetô eszközök. Másrészt pedig egyre kevesebb a szaktanár, és azoknak is nehéz kiadni a kellô óraszámot.
2013. febr. 18. 06:54
 17/18 Doruss ***** válasza:

Sokan tényleg a tanárok miatt utálják meg a tárgyat, nekem is olyan kémiatanárom volt, aki úgy tanított, hogy még az egyenletrendezést is fél évembe telt megérteni. Ettől függetlenül megszerettem a tárgyat, mert órán kívül érdekesnek találtam és foglalkoztam vele. De a legtöbb osztálytársam már itt megutálta.

De nem hiszem, hogy csak a tanár a baj. Most gimiben tökéletesen jó a kémiatanárunk, kémiatagozatos osztály vagyunk és sokaktól azt hallom, hogy ezt meg azt milyen hülyén tanítja a tanár, meg ez meg az a bajuk vele.

Szóval vannak emberek, akik mindenhez, amin gondolkozni kellene és beletenni a munkát, rögtön úgy állnak hozzá, hogy fú de sz@r és én ezt nem csinálom...

2013. febr. 18. 19:41
 18/18 anonim válasza:
Vicces dolog, hogy engem nagyon érdekelnek ezek a dolgok, és nagyon szeretném a fizikát pl.: suliban jól tudni, de nem mindig megy. Szóval mondhatni, engem érdekelnek ezek a dolgok/techonologia csak hülye vagyok hozzájuk. :D
2015. nov. 18. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!