Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen módon védik az űreszköz...

Milyen módon védik az űreszközöket és az embereket a Van Allen öv káros hatásaitól?

Figyelt kérdés
Az űrkutatás szkeptikusai (összeesküvés-elmélet hívők) szerint valójában nem is lehet űreszközöket úgy átjuttatni a Van Allen övön, hogy azok működőképesek maradjanak, az emberekről nem is beszélve, mindenki meghalna a sugárzástól. Ezzel (is) magyarázzák, hogy miért nem valósult meg valójában a holdraszállás. Hogyan lehetséges mégis mindez?
2012. aug. 30. 08:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Már kezdtem komolyan venni, de megláttam a hamis Holdra-szállás feliratot.

Miért nem érti meg senki? Több mint 12 ember járt a Holdon a mai napig. Nem azon van a vita, hogy leszállt e az Apolló, hanem az, hogy megelőzte e az oroszokat. (természetesen ige, csak ez a teória annyira kedvezett az oroszoknak, hogy támogatták, és abból lett a mai agymenés.

A Van Allen övön kívül tényleg nagyobb a sugárzás, de nem akkora, hogy az már rövidtávon is veszélyes legyen.

Az űrhajósok beszámolói szerint ha odafent becsukják a szemüket, akkor random felvillanásokat látnak,én nem vagyok biztos ebben, de csak érdekességképp írtam.

2012. aug. 30. 08:51
 2/4 anonim ***** válasza:
:trollkérdés: Akkor az egész szerinted kamu? Voyagertől kezdve a Curiosityig minden hülyeség, a Google Mars-t pedig csimpánzok rajzolták paintben? Csak 60000km-ig van úgyis, legtöbb úgyis az alfa sugárzás ami nem káros, míg nem eszed meg /lélegzed be, ráadásul könnyen elnyelődik a bétával együtt.
2012. aug. 30. 10:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Konkrétan a Van Allen öv egy erős sugárzási zóna, sokkalta erősebb mint előtte vagy utána. Sőt nem rég kiderült hogy még kósza antianyag molekulákat is tartalmazhat.

Az átjutás titka emberek esetében a roppant rövid ott tartózkodási idő, mert nagyon nagy sebességgel haladtak át rajta. Az űrszondák pedig teljesen kikapcsolt állapotban siklanak át rajta.

2012. aug. 30. 16:15
 4/4 anonim ***** válasza:
78%
Az Apollo űrhajók "papírvékonyságú" alumíniumfalának szinte semmi sugárvédelme nem volt. Ennek ellenére fel-alá flangáltak a Van Allen öv halálos sugárzásán át anélkül, hogy egyik űrhajósnak is bármi baja lett volna akár ott helyben, akár évekkel később. Én meg ezt tartom hihetetlennek. Egyébként az egész kérdést a NASA rettentő felületesen intézi el annyival, hogy "gyorsan haladtunk át az övezeten". Szerintem ez elég sovány magyarázat. Mellesleg sugárzás a Van Allen övezeten kívül is van, ott csak sokkal erősebb mint azon kívül. De létezik, és az űrhajósok összességében túl sokat töltöttek a Föld mágneses mezőjén és légkörén kívül ahhoz, hogy annak ne legyen valamiféle egészségügyi hatása. Szóval ez az egész dolog sántít...
2012. okt. 3. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!