Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem érdeklik az embereke...

Miért nem érdeklik az embereket a természettudományok?

Figyelt kérdés
Én ezt nem értem. Sok ember már a ró=m/v-re azt mondja, hogy ezt nem értem, ez hülyeség!!! Miért?? Azt mondják hogy semmi értelme ezeknek a dolgoknak. Miért?? És amikor meghallják, hogy asztrofizikus akarok lenni, azt mondják hogy: Júúj, az mit csinál?? Te bolond vagy?? stb... Miért??

2013. febr. 16. 16:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert buták, ennyi.
2013. febr. 16. 16:47
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Mert ahhoz sok tanulás kell, sok kitartás és áldozat, ami kevesebb szabadidőt jelent, amitől még a felnőttek is félnek. Manapság nagyon kevesen képesek feladni dolgokat azért, hogy azt csinálják, amit szeretnek.
2013. febr. 16. 17:06
 3/18 Doruss ***** válasza:
100%

Ezt én sem értem. Az emberek nagyja utálja a kémiát meg a fizikát, és engem is rendre hülyének néznek amiatt, hogy én szeretem. Pedig szerintem annyira érdekes és csodálatos

mind a kettő.

Meg szerintem leginkább a természettudományok viszik előbbre a világot, mert azokat használjuk mindenre - ezek teszik lehetővé a techikai fejlődést, a kozmetikumokat, és mindent ami minket körülvesz.

Szerintem tök szomorú, hogy az emberek így utálják őket...

2013. febr. 16. 17:13
 4/18 anonim válasza:
100%

Szerintem sokakat a matek riaszt vissza, mivel ez egy lényegi része a természettudományoknak. Már általános iskolákban el kellene kezdeni a matek népszerűsítését, megkedveltetését, mert ha a szülőtől is pl. azt hallja, hogy ő utálta a matekot, meg kb. mindenhol, az is hatással lehet rá, hogy tetszik-e a tárgy vagy sem. A matek szerintem a többi tárgyhoz képest nagyon népszerűtlen, pedig nem feltétlenül kell annak lennie.

Én amúgy sosem voltam zseni matekból, hármas-négyes között voltam, és az érettségim is négyes lett, ugyanakkor nem tudom azt mondani hogy utáltam volna.

Sok ember tényleg buta, hogy azt hiszi, akik matekkal foglalkoznak, azokkal nincs valami rendben. De ha a véleményemet kérdezed, nekem sincs mindig kedvem végighallgatni olyat, amit nem értek meg azonnal hanem magyarázni kell, holott józan paraszti eszes matekot természetesen képes vagyok megcsinálni.

2013. febr. 16. 17:14
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt a tanárok sem a legjobbak, enyhén szólva. Másrészt, aki egy kicsit is érdeklődik, az iskolai közösségben leggyakrabban strébernek bélyegzik meg és kiközösítik. A nyájjal bégetés, mások visszarántása genetikailag kódolt.
2013. febr. 16. 17:21
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert nem látják át az összefüggéseket. Létezhet emellett egy képletdiszlexia, amiben a folyó szöveget jól olvasó ember nehezen fogja fel a képletek értelmét.
2013. febr. 16. 17:52
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. Szerintem ha nincsenek meg az alapok, akkor egy egyszerű képletről sem tudja az ember, mifene az, csak hogy egy elérhetetlen absztrakt izé, amit a nagyokosok tudnak és biztosan "a való életben úgyse venné hasznát".
2013. febr. 16. 18:05
 8/18 Doruss ***** válasza:
100%

Mondjuk nem csak a matekkal van a baj. Én imádom a kémiát meg a fizikát, de a matekot nem. Mármint tantárgyként nem, de küzdök vele, mert tudom, hogy szükségem van rá.

Inkább az a fura nekem, hogy egy csomó embernek ha megmagyarázol valamit, tudományos alapon, akkor csak néznek mint a lukinyúl és nem értik, mert nem akarják, nem is próbálják megérteni. Ha meg valami képtelenséget akarsz cáfolni, azt mondják, földhözragadt vagy...

2013. febr. 16. 18:19
 9/18 A kérdező kommentje:
Én is ilyesmikre gondoltam. És amúgy én is strébernek vagyok titulálva mert kitünô vagyok, hobbim a csillagászat meg a "fizika" és azért is mert kijavítom az embereket ha oltári hülyeségeket beszélnek. És köszi a válaszokat, várom a többit! :D
2013. febr. 16. 21:39
 10/18 Tom Benko ***** válasza:
Főleg azért, mert a természettudományokban nem lehet mellébeszélni. Másrészt sokak lelkivilágának kényelmetlen a valóság, inkább menekülnek előle, és azt ilyenformában teszik. És sajnos nem elhanyagolható az sem, hogy a természettudományok fő kutatási vonalai nagyon messze tudnak lenni a hétköznapinak látszó problémáktól. Nem utolsósorban pedig egyre jobban terjednek az ezotérikus péniszségek, amik a természettudományokkal ellentétben instant választ kínálnak minden problémára (bár az jellemzően hazugság), és igyekszenek mindenkit gettósítani. A gettólakókra pedig jellemző, hogy megvetik azt, akik kívül vannak.
2013. febr. 16. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!