Ha az ősrobbanás során volt olyan pillanat, amelyikben a mai Univerzumot alkotó összes anyag és energia egy kis térrészben koncentrálódott, akkor hogy volt képes az egész Univerzum elérni a mai állapotát?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha megnézünk egy "mai modern" fekete lyukat, akkor abban a nagy tömeg kis térfogattal, vagyis nagy sűrűséggel párosul. Akkorával, hogy a tömegvonzása erejének köszönhetően sem anyag, sem fény nem tudja elhagyni a vonzását. (Oké hogy Hawking sugárzás meg jetek meg ilyesmi, de a Nagy Bumm elmélete nem ilyen jellegű világszületési modellt állít.) Tehát akkor hogy volt képes a Nagy Bumm során létrejönni a világ, ha egyszer sok-sok nagyságrenddel nagyobb anyagmennyiség koncentrálódott egy hasonlóan kis térfogatban, mint a mai fekete lyukak?2013. febr. 11. 18:16
21/23 DR. ZIRR-ZURR válasza:
A világ egyetemes univerzumáról esett az elébb itt a szó kérem szépen...?:)) ez ÓRIÁSIIII
22/23 anonim válasza:
Tágulással.
Minden folyamat, mindig kettős.
A tágulási szakaszt egy szűkülési szakasz folyamat fogja követni,
utána az univerzum magába zuhan és újra egyetlen pont lesz.
Ezután eltűnik.
Ez a mikrokozmikus folyamat, makrokozmikus szinten ugyanez játszódik le (=az emberrel).
23/23 anonim válasza:
Sok szót azért vettünk át,mert rövidebbek,vagy,mert nem volt magyar megfelelője.Jó lenne ha kitalálhatnánk új szavakat,de ez nehéz,így is büszkék lehetünk arra hogy akár egy honfoglalás kori magyarral is szót értenénk.Azért támogatnám,ha külön lenne olyan tudományos részleg ami új,magyar hangzású szavakat találna ki,más nemzettől függetlenül.Mondtátok,hogy sokat tesz a magyarságért az is aki Magyarországon dolgozik,ott él.Nem akarok tolakodni,meg semmi,bajom,csak jó lenne ha néha minket is megemlítenétek,külföldön rekedt magyarokat.Nekünk nehéz itt megélni,hiszen,nem szeretnek itt minket,nagy az elnyomás.Mindig jól esik a támogatás.Mikor átvettem a magyar állampolgárságot,nagyon boldog voltam.És megéreztem,hogy nem vagyunk feledésbe merülve.Isten tartsa meg szokását a minket támogató,és ki nem tagadó magyarokat,Isten térítse meg az ellenünk levőket !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!