Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Igaz, hogy a férfiak el...

Igaz, hogy a férfiak el fognak tűnni? Ez csak az emberekre vonatkozik?

Figyelt kérdés
Hallottam már sok helyről, hogy a férfiak génállománya romlik és valószínűleg (ugyan sok idő múlva) ki fognak halni. Ez igaz? Miért van ez? Ha hosszú a téma, de valaki tud egy jó linket hozzá, azt is megköszönöm. Bioszos vagyok és őszintén szólva nem értem. AZ oké, hogy egy faj életképtelen és kihal, de hogy történhet meg egy fajon belül csak bizonyos nemű egyedekkel. AZt is mondják, hogy az eszkimóknál már alig születnek fiúk... Ezt sem értem.
2009. szept. 2. 01:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
87%

[link] itt van egy idevágó cikk

Őszintén szólva én még nem hallottam erről, bár sejtettem, hogy az egészségtelen életmód, a rengeteg műanyag meg a stressz állhat a háttérben. Sajnos azt hisszük, hogy mindenféle következmények nélkül szennyezhetjük a szervezetünket, és a világunkat...

De azt nem hiszem, hogy kihalnának a férfiak, legfeljebb kevesebb gyermek fog születni. Szerintem.

2009. szept. 2. 01:41
 2/21 anonim ***** válasza:
66%

A férfiakat okozó Y kromoszóma sérülékenyebb mint az X . (férfi XY, nő XX)

Igaz, hogy több fiúgyerek születik, de több is hal meg gyerekkorban, ezt elvileg ennek lehet titulálni.

Egy nem megbízható forrásból hallottam hogy egy férfire átlagosan 1,1 nő jut. Tehát már most több nő van a Földön mint férfi és ez az arány nőni fog.

Az emberklónozásnak is ez az egyik célja, hogy megtudják miért van az Y kromoszóma eltűnőfélben, valamint ha valamikor eltűnik akkor hogyan maradhat fenn az emberiség. De ebből hogy lássunk is valamit több ezer évnek kell eltelnie.

Lehet, hogy kacsa (írja meg valaki hogyha igen, ne maradjon hülyeség a válaszok között), de azt olvastam, hogy egy egeret úgy klónoztak, hogy a petesejtet egy másik petesejttel termékenyítettek meg. Ez elvileg úgy működött, hogy elhitették a petesejttel, h spermium.

És ez elvileg működött. Bár nekem gyanús mert nem hinném h egy petesejt pótolni tudna egy spermiumot. Meg szomorú is lenne h nem is kell spermium a megtermékenyítéshez.

De elvileg ez a kísérlet is ennek a programnak a része volt.

2009. szept. 2. 02:44
 3/21 anonim ***** válasza:
86%
Érdekes mert valahol azt olvasni, hogy milyen rossz arányú a születési ráta, valahol meg azt, hogy X év múlva túlnépesedünk. A nagy okosok sem tudják mivan csak beszélnek össze-vissza.
2009. szept. 2. 05:35
 4/21 anonim ***** válasza:
80%
Már évtizedek óta egy férfira több nő jut,ez nem új.
2009. szept. 2. 07:11
 5/21 anonim ***** válasza:
39%

A nagyokosok tudják miről beszélnek, csak ne a blikkből meg a szomszéd mancinénitől informálódj, drágám.

Egyrészt.

Másrészt, az, hogy egyre kevesebben születnek az nem azt jelenti, hogy nem születnek továbbra is túl sokan - mert a népesség aránya és a születő gyerekek aránya egyre kisebb, viszont a becslések szerint úgy 3-4 évtized múlva elérjük a kilencmiliárdos populációt.

Amiről a kérdező beszél (teljesen tudatlanul, sületlen baromságokat) az az Y kromoszóma degradáció akarna lenni.

Nincs semmi köze az eszkimókhoz, a műanyagokhoz, gyurcsányhoz, meg az ilyesmikhez és valójában teljesen máshogy néz ki, mint ahogy leírjátok.

Nem, nem fogunk kihalni, nem nem lesz itt emiatt semmiféle világégés, nincs itt semmi látnivaló, sétáljatok tovább. Magyarázni nem sok értelme van a jelenséget, mert szükség lenne némi biológiatudásra ahhoz, hogy megértsük miről is van szó pontosan.

2009. szept. 2. 07:44
 6/21 anonim ***** válasza:
84%

07.44-es! Micsoda egy nagyképű, pökhendi alak vagy!

Nézd meg a főcímet; "amit máshol nem mertél megkérdezni.... azt itt megkérdezheted!!! Tehát nem lekezelően kellene oktatnod a kérdezőt "drágám", hanem normális hangnemben válaszolni. Ha pedig ez nem megy neked "drágám" , akkor biciklizz el légyszives erről az oldalról SÜRGŐSEN! Gondolom te minden témában abszolút képben vagy!

2009. szept. 2. 08:03
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, a géneket műanyaggal szennyezni az egy kicsit erős kép volt nekem is. Az életmódnak kb semmi köze a génjeidhez. Ugye a férfi és a nő között csak a nemi kromoszómában van különbség. Ott van a maradék 22, az teljesen ugyanolyan. A férfiak nem fognak kihalni, nyugi. Mindig is több nő volt mint férfi, mert több fiú születik, de a nők jobb kromoszómája miatt tovább élnek és kisebb a gyermekhalandóság. De ezzel nincs gond, mivel egy férfi gyakorlatilag korlátlan mennyiségű nőt meg tud termékenyíteni, fordítva meg nem áll.
2009. szept. 2. 08:19
 8/21 anonim ***** válasza:
91%

az szerintem annyira nem gáz, hogy több a nő. Itt most a természetre gondolok, hogy több a hím.

Hisz a falkákban is az van, hogy van több nőstény, akiket az erősebb hím termékenyíthet meg.

Így ha belegondolunk, a fajfenntartáshoz nem kell ugyanannyi hím mint nőstény.

persze az más, hogy az embereknél normális esetben 1férfi 1nővel kavar. (kivéve a cigókat)

2009. szept. 2. 10:46
 9/21 anonim ***** válasza:
27%

"07.44-es! Micsoda egy nagyképű, pökhendi alak vagy!"

Az lehet, de legalább ért a témához.

Persze, eltűnnek a férfiak. Meg eltűnnek a szőkék. Meg kihalnak a méhek. Naponta ír ilyesmiket a Blikk, de nem kell elhinni.

2009. szept. 2. 10:59
 10/21 anonim ***** válasza:
86%

nekem a gimis biológiatanárnőm is említette ezt, és ő nem olvas blikket.

a magyarázatra már sajnos nem emlékszem.

de tényleg ilyesmi lehet, amit az egyik válaszoló írt, hogy az y kromoszóma sérülékenyebb.

érdekes téma!

és tényleg nem értem, minek jön ide valaki beírni azt, hogy "te túl hülye vagy ehhez, nem kezdem el megmagyarázni, ne is gondolkodj ilyeneken".

2009. szept. 2. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!