Milyen állapotban voltam?
Egyik retardált haverom viccből összeszorította a nyakamat a pólóm gallérjával és kb 4 másodpercig szorította aztán már csak arra eszméltem,hogy sötétség van előttem és mint hogy ha felébredtem volna.Bizsergett a testem egy másodpercre nem tudtam hol vagyok,mennyi az idő.Ami után körbe néztem akkor láttam,hogy hol vagyok,nem is tudtam,hogy mi történt velem,miután elültem a székből akkor mondta a haverom,hogy bocsi én meg az tse tudtam,hogy mire mondta,ezért rávágtam,hogy semmi baj.Aztán egy fél perc múlva ugrott be,hogy mi történt.De a többiek nem láttak semmi rendellenességet szóval ez az "eszméletvesztés" kb fél másodpercig tarthatott.
És a kérdésem az lenne,hogy mi volt ez? 4 másodperc alatt,csak nem fogyhatott el annyira a levegő,hogy eszméletemet vesztettem volna.Meg nem lett volna ilyen rövid a kiesés.Egyébként az elkövetkezendő 2 órában el volt tompítva a hallásom,az időérzékem nem volt jó,meg mint ha minden belassult volna.
Nem tudom hogy mennyi a minimum idő amennyi alatt elveszted az eszméleted, de ez nem ugyanaz mint amikor visszatartod a lélegzeted.
Ha visszatartod a lélegzeted, akkor a tüdődben lévő oxigén belekerül a 4-5 liter vérbe ami a testedbe kering, persze egyre kevesebb kerül be.
Ha visszatartod a lélegzeted, de nincs semmi levegő a tüdődbe, akkor is a 4-5 liter vér még kering a testedben, és szép lassan elfogy belőle az oxigén.
Ha viszont erősen elszorítják a nyaki ereket, akkor csak az a nemtudom, gondolom max fél liter vér marad az agyadban, és az agy fogyasztja a leggyorsabban az oxigént a testedben.
Pár évvel ezelőtt én is ezzel szórakoztam pár "retardált" haverommal xD Mondjuk én se voltam/vagyok különb tőlük. Az érzés marha vagány, legalábbis számomra az volt, de az fix, hogy nem egészséges, éppen ezért szoktam le róla. Pedig egy időben nagyon rákaptam, napi rendszerességgel akár többször is elszorítottam a vérkeringésem. Olyankor kb az általad leírtakat éreztem, kivéve az utólagos halláseltompulást, belassulást és időérzék-megzavarodást :P
Én ugyan még nem jártam úgy, de egyik a haverom már igen, hogy majdnem otthagyta a fogát. Ketten elzárták pár másodpercre az artériákat, és utána hiába engedték el őket, a srác mégsem indig nem akart magához térni. Persze elkezdték keményen pofozni, amire épp hogy csak feleszmélt. Szóval konklúzióként csakis azt tudom mondani, hogy ezt többet ne próbáld ki, illetve ne hagyd, hogy más megcsinálja neked. Viszont önvédelmi fogásként kiválóan alkalmazható... persze csak ha addig nem mosnak be neked egyet, amíg te megkeresed a másik nyaki artériáit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!