Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mikor fog a tudomány az...

Athandir kérdése:

Mikor fog a tudomány az idő/állandó helyett egy új paradoxonnal előállni?

Figyelt kérdés
Az "idő" emberi agy szüleménye, kitalált, megfoghatatlan dolog, bárhogyan értelmezhető. Akár 9h (óra) -ból is állhatna egy teljes nap és 160 min. egy óra és így tovább. Ha jól tudom az időnek még pontos képlete, deffiniciója sincs?

2012. dec. 21. 10:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Már bocsánat, egy percig sem állítottam, hogy az idő paradoxon, lentebb le is írtam, hogy egy változó/állándó, egy valós axióma. Mindenki legyint egyet, - az idő van aszt kész, közben pedik egy időben létezik is meg nem is, tudjuk, hogy mi az meg nem is. A fizikusok elfogadják, mint axiómát, mer nincs helyette más. Az idő, ha úgy tetszik a fizika kakukk tojása.
2012. dec. 21. 22:34
 12/14 A kérdező kommentje:
Csak zárójelben jegyzem meg nincs egy hete, hogy regisztráltam... ígérem IDŐvel kérdezni is megtanulok.
2012. dec. 21. 23:23
 13/14 veiszb2 válasza:
Az idő mint fogalom emberi kitalálmány az igaz, azok alapján kreálták amit tapasztaltunk. De ez egy nagyon is létező "dolog". Az időegységeket mi találtuk ki hogy tudjunk "dolgozni vele". Relatív és attól függ hogy hogyan érzékeled. DE! Folyamatosan telik akár érzékeled akár nem. A tudomány jelenleg mi más egyszerűbbel állna elő mint az idő függvényében meghatározott dolgokkal? Alapvetően nem értem a problémát. Amég nem jut el a tudomány és a technológia arra a szintre, hogy olyan gyorsan tudnánk haladni hogy számunkra jelentős eltérést okozzon, na akkor kell kitalálni valami újat. A jelenlegi tudományos és technológiai szintünknek teljesen megfelelő ez a fajta megközelítés szerintem. Egyébként sok dolog van amit bizonyítani nem tudunk, pl a féreglyukak létezése és hasonlók...
2013. jún. 22. 20:46
 14/14 güris válasza:
Az idő,csak annak létezik,aki magáévá tette az idő,fogalmát.E nélkül,csak van,mint minden más,fizikai jelenség.Az idő lehet hogy állandó,csak a fizikai,és minden más folyamat sebessége változik meg,a gravitációs erő változásának,hatására.
2017. nov. 30. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!