Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Más is el szokott gondolkodni...

Más is el szokott gondolkodni az életen? Élet értelmén, egy felsőbb hatalmon?

Figyelt kérdés
Én például gyakran gondolkomom el azon, hogy mi is történik valójában. Hogy lett a föld, az univerzumok, galaxisok, mi van mind ezeken kívül? Mi emberek csak apró porszemek vagyunk ebben az egészben. Mi az élet értelme? Ki 'csinálta' ezt? Én konkrétan nem Istenben hiszek, hanem abban, hogy van egy Felsőbb Hatalom, ami ezt az egészet létrehozta, és irányítja. Van ezzel még valaki így akivel tudnék beszélgetni?

2012. dec. 14. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Persze, de nagyon sok ilyen kérdés is szokott itt lenni. A tudomány is próbálkozik ennek a megmagyarázásával, engem is sokszor elgondolkodtat. Akárhogy is van, nagyon érdekes dolog...
2012. dec. 14. 22:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem, egyedül te szoktál gondolkodni ezen a bolygón! ;-)
2012. dec. 14. 23:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Itt két dolog van:

- tényleg érdekel, hogyan történtek ezek, amiket itt kérdezel? Mert akkor jó helyen jársz: a tudomány ezekre már válaszolt (az élet értelmén kívül, azt akkor neked kell megkeresned).

De ebben az is benne van, hogy nincsen felsőbb hatalom!

- szeretnél valamilyen megnyugtató képet egy Hatalmas Baráttal?

Mert akkor menjél át a vallás vagy az ezotéria oldalakra. Ott aztán kapsz olyan szép, rózsaszín válaszokat, amelyek a lelked simogatják majd...

A döntés a tiéd.

Írd meg, mit döntöttél!

2012. dec. 15. 03:45
 4/6 A kérdező kommentje:
Én nem hiszek ezekben az ezotérikus dolgokban, de a tudomány is korlátozott! Csak arról ír a tudomány, amit ismerünk. A tudomány tudja, hogy mitől lettek unverzumok, galaxisok? és Miért? Ha mondjuk van egy "semmi", ott mitől lesznek ilyen dolgok? Remélem sikerült ugy fogalmaznom, hogy ugyan arra gondoljunk.
2012. dec. 15. 17:47
 5/6 anonim ***** válasza:

"a tudomány is korlátozott! Csak arról ír a tudomány, amit ismerünk."

Miért? Mesét akarsz hallani?

Akkor menj át az ezoterikába vagy a vallás rovatba, ott van bőven.

Bár vannak tudományos elképzelések is, mindjárt írok egyet.

"A tudomány tudja, hogy mitől lettek unverzumok, galaxisok?"

Igen. Te nem tudod?

"és Miért?"

Célja nem volt ennek. A természetben semminek nincs célja, csak az értelmes lényeknek. Mondjuk az ember mindenhol célt keres - sajnos ott is, ahol nincs.

"Ha mondjuk van egy "semmi"

Az ősrobbanás nem a semmiből jött létre! Benne volt a mai világ teljes tömege!

A tudomány elképzelése pedig az, hogy maga az ősrobbanás két hatalmas membrán egy ponton való ütközéséből jött létre. Ha ezt most nem érted, akkor először olvasd el a membránelméletet (de ha nem ismered még a galaxisok kialakulását sem, akkor ez nagyon nehéz lesz, egyelőre nem ajánlom).

2012. dec. 15. 20:36
 6/6 A kérdező kommentje:
érdekes amiről írtál, utána fogok olvasni. Én is ilyeneken gondolkodom, mint amit ebben a kérdésben tárgyalnak: http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo.. ugyan ezekre vagyok kíváncsi
2012. dec. 15. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!