Milyen geológiai jelenségekhez kapcsolódnak a földrengések?
A földkéreg (kérgek) mozgásához, ami az alattuk megbúvó lágyközetek áralmása miatt alakul ki, illetve vulkánkitörések alkalmával mikor a lágyközet felgyülemlik a magma kamrában (magma). ha a kürt el van zárodva a fokozodó nyomás hatására földrengések alalkulnak ki, majd ha a zárodás nem szüik meg, vagy a magma nem talál utat a felszinre másfelé (azaz a nyomás tovább nő) a vulkán akár fel is robbanhat
két óceáni lemez mozgásánál- azaz a víz alatti földrengésnél jön létre a cunami is, azaz a szökő ár
pontosabban egy ócáni+valamilyen kéreglemez???????
És ha 2 szárazföldi találkozik? :D:D
Lásd: Indiai szubkontinens? Himalája. Ott is sok a földrengés.
A robbantásokkal előkeltett földrengések azért mégsem olyanok, mint az "igaziak".
A földcsuszamlást, meg ne keverd a földrengéshez.
Üdv.: Egy Geofizikus!
geofizikus!
szárazföldi +szárazföldi mozgásánál nehezn jön létre cunami :) ugyanis én a cunami részére értettem az óceáni+óceánit, illetve javitottam utána óceáni+szárazföldire vagy óceánira
Tudom, hogy szárazföldi+szárazföldi lemeznél nem jön létre cunami. :D
Igen utána már láttam, hogy korrigált válasz, bocsánat benéztem! :)
Amit írtál teljes mértékben megfelelő. :) Bár cunamihoz elég egy víz alatt forró ponti vulkánkitörés is.
De a kérdező végülis megkapta, hogy a választ a kérdésére! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!