A "null sík" az mit jelent?
Mondd, téged egyáltalán nem zavar pl azon apró tény, miszerint pl a nem párhuzamos fotók teóriáját kb 10 perc alatt megcáfolta a Mithbusters csapata egyszerű házi modelljükkel szemléltetve?
http://www.youtube.com/watch?v=qz7cUP4o-ZQ
"A másik még a Holddal kapcsolatban, hogy nem tűnt még fel neked, hogy a Holdnak mindig ugyan azt az oldalát látod?! Míg a másik oldalát soha nem látod!"
De bizony feltűnt! Emlékszem kb 10 éves lehettem, amikor ezt észrevettem. Jó apám el is magyarázta a kötött keringés lényegét, Bár akkor még nem teljesen értettem. Mára tudom hogy nem egy ritka jelenség, jópár példa mutatja, hogy nem egyedi dologról van szó. De nem is értem ezzel mi a bajod...
"Amikor a Holdról készítettek képeket akkor is totál sötét volt az ég, semmi csillag vagy esetleg bármi más.. semmi se!"
Ennek okát alapvető fotótechnikai tudással bármelyik kezdő fotós megmagyarázza neked, de ha csak pár képet készítettél volna életedben, talán te magad is rájöhettél volna. Milliószor kitárgyaltuk már itt is. Nem is értem, hogy is kerülte el a figyelmedet. De hogy a pici lelked megnyugodjon mutatok egy képet, amin ott a Föld a zászlóval együtt láthatóan. A kép a NASA oldalán fent van, és pont egy ilyen összeesküvés elmélet kérdésre ad választ (a szél, lengő zászló problémát tárgyalja).
Aztán most komolyan ilyenekkel akarsz jönni hogy nem stimmel a Hold tömege a keringésével? Komolyan azt akarod nekem elhitetni, hogy az összes olyan tudós hülye, aki nem vette ezt a mai napig észre, és csak az az egy okos akiben felvetődött a dolog? Bárhol bármikor megtalálod a Hold adatait, a Föld adatait, és van egy általánosan elfogadott érvényes képlet ami megmutatja a gravitációs erő nagyságát a két tömeg és a távolságuk függvényében, és ragyogó képleteink vannak a tehetetlenségből adódó erő kiszámításához is. Ha már olyan marhanagyra vagy a széles látókörössel vedd a fáradtságot és számold ki azt, amit bárki bármikor megtehet (és nyilván meg is tette már emberek ezrei a múlt században is...), és ha akkor találsz hibát (bár vigyázz, mert ezeddig senki nem találta hibásnak...), akkor idebiggyesztheted az eredményedet. Aranyi Lacit meg felejtsük el. Soha nem publikált semmiféle tudományos disszertációt vagy egyebet az arra való fórumokon, és addig nincs is értelme tudományos munkáról, szakértőségről beszélni, amíg ez nem történik meg.
Aztán belinkelsz nekem egy vagy több videót, amiben jönnek a mesék. Egy tudós mondta...két tudós azt állítja, bla bla bla... Semmi konkrétum (publikáció helye, ideje), ami nem meglepő, hiszen úgy hülyeség -már megbocsáss- ahogy van. De ilyet még egy tizenéves gyerek is ki tud találni. Kár is folytatnom.
Már az komolytalan, hogy a hold nem lehetne ott ahol van , nem lehetne olyan amilyen, akkora amekkora. Érdekes, ez az "apró" dolog tudósok tízezreit nem zavarta nem zavarja, olyanokét mint Galilei, Kepler, Einstein vagy Hawking... Gondolkozz már, ha nehezedre is esik. Ez itt a tudomány rovat, és nem az a hely, ahol Arany Laci, vagy Dobó Andor "munkásságát" ismernénk el.
Szóval bocsika, de a széleslátókörűséged "kicsit" vesztett a hiteléből...
Egyet árulj el nekem... Jössz itt a hülye összeesküvés elméleteddel, amit különben megbeszéltünk már jópárszor, és elfogadod ezeket az állítólagos tényeket, de még mindig nem értem pl miért nem fogadod el a cáfolatot? De majd most megmondod, ha megnézted pl a linkelt filmet. Világosan megmutatja hogy egyetlen fényforrás is okozhat nem párhuzamos árnyékokat a megfelelően megválasztott, azaz "szerencsétlen módon véletlenül kiválasztódott körülmények" esetén. Mondd hát meg nekem, erre ugyan mit hoz fel a sok okostojás? Semmit, na és vajon miért nem ? Mert nincs mit mondani rá. És tudod pont az a baj, hogy pontról pontra az összes ilyen állítólagos bizonyíték simán meg lett cáfolva, és az összes cáfolatból egyet se támadtak meg az összeesküvés elmélet hívői. No vajon miért?
Most komolyan... a széleslátókörűséged nem sugallja a kézenfekvő választ? Történetesen, hogy nincs itt semmi gond se a Holddal se a Holdraszállással?
Tudod, szokták mondani, hogy az éremnek két oldala van... Hát vedd a fáradtságot és nézd már meg a másik oldalát is...
Üüüühh... de szép fotó! De hol vannak csillagok!? :O
A videó meg nevetséges, láttam már régebben! A másik meg, hogy szándékosan van nevetségesé téve a téma. A múltban is nevetségesé tetették azokat akik bárminek is ellent mondtak a közhiedelemben jelenlévő dolgoknak. Pl.: amikor a földet síknak tartották holott már több ezer éve is tisztába voltak azzal, hogy a föld gömb alakú és ismerték a naprendszerünk összes bolygóját stb. Ez most egy példa a több száz közül.
Igazából semmit nem cáfoltál. Higgy amit akarsz! Minden jót! Na csácsá!
"...Igazából semmit nem cáfoltál...."
A cáfolás nem is az én dolgom. Én egyetlen dolgot vetek még fel. Az összeesküvés-elméletek minden egyes pontja, szépen sorra cáfolva lett elismert tudósok, vagy épp hétköznapi emberek által. Miért van az, hogy ezen cáfolatok egyike sem lett megtámadva? Egyiket sem vették újra elő, és nem beszélték át sehol, csak szépen csendben az összeesküvők elhallgattak és próbáltak újabb -néha nagyon nevetséges- tételeket keresni a repertoárjukba. Soha nem a régi témát vették elő újra. No vajon miért is nem... Rém egyszerű és ez az egyetlen dolog, ami mindent elmond a helyzetről. Szerintem egy átlagos értelmi képességű ember ezt képes egyedül is megválaszolni. Ha te nem...
A folytatást gondold, mondd oda magadnak :P
Legyen szép napod.
"...Üüüühh... de szép fotó! De hol vannak csillagok!? :O "
A csillagok ott vannak a helyükön. Egyszerűen arról van szó, hogy a Hold fényes felülete már olyan telítettségbe viszi az érzékelőt, ami miatt erősen korlátozni kell a kép fényességét. A korlátozott fényesség mellet egyszerűen nem látszanak a csillagok. Szerinted miért van az, hogy egy ember arcát nem lehet úgy lefotózni, hogy a Nap mondjuk az ember mögött van, és látszódjon az is a képen? Kapiskálod már?
De úgy halkan megjegyzem, ha épp képet szeretnék hamisítani, talán a világ legegyszerűbb dolga lenne ráhamisítani a csillagokat is, nem gondolod?
"Üüüühh... de szép fotó! De hol vannak csillagok!? :O "
Igazad van! És az hülye NASA azt se mondja meg, hogy hova tűnnek a csillagok a Föld egéről nappal! Ja várj csak, ez általános iskolás tananyag...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!