Mi a legkisebb szög, amin meg tudunk különböztetni két pontot?
Figyelt kérdés
Például ha a szemünktől 30cm-re egy papírlapon van két pont egymástól 10 cm távolságra, akkor az a bizonyos szög, amire kíváncsi vagyok, annak az egyenlőszárú háromszögnek a felső csúcsában van, amit a két pont és az egyik szemgolyóm alkotna. A példában ez a szög kb 21 fok. A kérdésem arra vonatkozik, hogy a legjobb látási viszonyok és képességek mellett mi a legkisebb ilyen "látószög", amiben meg tudunk különböztetni két pontot szabd szemmel.2012. nov. 4. 14:46
11/15 anonim válasza:
Utolsó, az 1 mp-re tudsz valami irodalmat linkelni? Érdekelne.
12/15 anonim válasza:
Elírtam. Bocsánat mindenkitől. Az 1 ívperc a jó érték, nem az ívmásodperc...
13/15 anonim válasza:
12
Irodalmat? Az ívperc - másodperc az a hatvanas számrendszerben van kifejezve mint az idő tehát egy fok az 60 perc 3600 mp , de az iparban ezeket nem nagyon használják,ott a fok decimáilsan van megadva pl 25,7564 tízezred fokot fordulj jobbra.
14/15 anonim válasza:
Tök igazad van, de ha jobban belegondolunk, maga a fok beosztás sem "decimális". Amúgy a csillagászatban is (ahol azért igencsak használatosak a szög értékek) a fok törtrészére az ívpercet, ívmásodpercet szokás használni
15/15 anonim válasza:
A fok még 60 as de a töredékei már 10 es számrendszeben vannak megadva az iparban, csillagászat az nem tudom miben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!