Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Meg lehet változtatni a múltat?

Meg lehet változtatni a múltat?

Figyelt kérdés
Nem akarok hosszan regélni, mert lehet hülyeség lenne, amit írok, hiszen rengeteg időutazással és párhuzamos dimenziókról szóló elmélet létezik, nem azokat szeretném fejtegetni. De tegyük fel, hogy valahogyan mégis ott vagyok a múltban. Kezemben egy pisztollyal vagy csupán egy baleset folytán megölöm a nagyapámat, mielőtt az apám megszülethetett volna. Akkor velem mi fog történni? Nem születek meg a jövőben? Akkor ki öli meg a múltban a nagyapámat? Eltűnök vagy hogyha visszamegyek a jövőbe, senki sem fogja tudni, hogy ki vagyok? Az apám nem létezik, az anyámnak más élete lesz, de akkor hogyan létezhetek? Vagy mégiscsak belekeverednek a párhuzamos dimenziók a dologba, és az a jövő, már egy alternatív valóság lesz? Egy ilyen lépéssel a múltat változtatnám meg, vagy létrejönne egy másik párhuzamos dimenzió? Remélem nem sok kérdés egyszerre. Tudom jobb helyen is megkérdezhettem volna ezeket, és ne rakjatok be linkeket, mert rengeteg oldalon olvastam már ilyeneket, engem csak mások véleménye érdekel, hogy ti mit gondoltok erről?
2009. aug. 8. 23:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
43%

A Delta-T antenna

A Delta-T antenna a legendás Phoenix projekt eszköze volt. Remélem lehetséges az itt megadott információk alapján megépíteni a készüléket.

Az eszköz alapesetben három antennát vagy tekercset tartalmaz, mindegyik merőleges a másikra. Az elrendezés szinusz és koszinuszos hullámmal van táplálva, így azok 90 fokos fáziseltolásban vannak. Ez létrehoz egy forgó mágneses mezőt az antennák közepén, aminek a szögsebessége egyenlő a bemenő frekvenciával. A harmadik antenna kihúzza a teret a harmadik dimenzióba. Feltételezésem szerint a harmadik bemenője egy fűrészfog jel 1010Mhz körül.

Az elképzelés az, hogy amikor a bemenő frekvencia kb. 300 Mhz, a tér elkezd forogni kb. fénysebességgel. Amikor a frekvencia 400 Mhz körül van, a forgás fénysebesség feletti.

Ha követed Einstein elméletét, hamar realizálhatod az effektust. az FTL térből.

2010. febr. 9. 21:08
 12/12 anonim válasza:
De miért nagyapa-paradoxon a neve?Miért nem apa?Az apámat is meg tudnám ölni(nyilván itt az elméletre gondolok).Vagy akár saját magamat.
2010. márc. 8. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!