Igaz, hogy a folyadékok impulzusok hatására rövid időre meg tudják változtatni a térfogatukat?
Nem, nem ütközik. Egyrészt fizikában is vannak összenyomható folyadékok, másrészt a valóságban meg kb csak azok vannak, mivel ideális (szennyezésmentes, stb) összenyomhatatlan folyadékot nem nagyon lehet létrehozni.
Különben nem létezne pl folyadékrugó... pedig létezik. :)
Ne hidd azt, hogy a folyadékok összenyomhatatlanok. Igenis össze lehet nyomni őket!
Az egyetlen buktató az egészben, hogy ez olyan kis mértékű, hogy nem érdemes figyelembe venni a normál körülmények között.
Igen, én is tanultam ezt is, meg aztán az ellenkezőjét is. :D
...de attól még ne hidd. :)
(első voltam)
"Nem hiszem, hanem tanultam."
Amit a gimnáziumban tanítanak, az egy egyszerűsített világkép, amivel a hétköznapi problémákat meg lehet oldani, nagyjából egységes és ellentmondás mentes, ám a tudomány aktuális állásától többnyire 50-100 évvel le van maradva. Gimis szintem nem elvárás, hogy mondjuk azokat a ritka körülményeket elemezzék, amikben pl. a folyadék összenyomható, vagy mondjuk egy más tudományterületről példát hozva, nem elvárás a mai rendszertani problémák tárgyalása. Ha érdekel egy adott terület, az egyetemen úgyis elmondják, hogy mi van máshogy (minden kb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!