Meg lehet változtatni a múltat?
Ha megölnéd az ősödet nem születnél meg .. ennyi . Ha valami megszületne nyilván más génekkel rendelkezne, mást ingerek érnék, más tapasztalatai lennének ergo nem te lennél az. Beleütközik a "lélek" problémába.
Időutazást jelenleg biztosra veszik h nem lehet megvalósítani ugyanis a fénysebességnél nagyobb sebesség nem létezik ! akkor lehetne elvileg időutazni ha ennél nagyobb sebesség lenne, de akkor megszűnne az ok-okozati viszony ami lehetetlenség ! pl. leesik a pohár és összetörik fordítva ! el tudod képzelni persze, de nem így működik a világ ! nagyon nem !
igaza van az 01:05 szólónak, a fizika tényleg kezd kifordulni ssját magából, de ezek a dolgok fixnek tűnnek.
irodalmat ugyanazt tudom ajánlani + Henry Bergsont aki konkrétan az idő fogalmával és tulajdonságával foglalkozott, bár oda sok energia kell (mármint az emésztéshez) .
olvass és tanulj sok fizikát, jobban megérted a világ működését !
sok sikert !
Bocsánat, hogy beleszólok, de a pozitron nem időben visszafelé mozgó elektron ! sőt ez még csak elméletben sem az !
A pozitron az elektron antirészecskéje ! A Leptonok azaz a könnyű részecskék csoportjába tartozik !
jellemzői :
töltés : +1,602 176 462(63)·10-19 C
tömege : 1 elektrontömeg azaz 9,109 381 88 ·10-31 kg
élettartam : stabil ( végtelen )
A kozmikus sugárzásban valamint az atommagbomlásokban (inverz-béta-bomlás) jelenik meg. ( a béta sugárzás az elektronokat jelent)
Valamint ködkamrában szép görbe nyomot hagy maga után (így mutatják ki )és mivel a kísérlet előtt még nem volt ott a nyom, valamint a kísérlet után igen a mozgása nem lehet a mi időészlelésünknek ellentétes !
Az időben visszafelé utazás még mindig nem lehetséges a mai fizika állása szerint !
Megjegyezném valamint, hogy 1-2 tökéletesen helyénvaló válasz teljesen le lett pontozva ami egyrészt szomorú, másrészt veszélyes is, ha valaki aki nem ért a témához és érdeklődni akar avagy információhoz akar jutni látja h ezek a válaszok "nem hasznosak". Így nem tudja milyen irányba haladjon a kérdéseinek megválaszolására.
Hangsúlyozom h ez a fizikát érintő probléma és ezt csakis fizikával lehet megoldani !
Kedves Előző!
08-09 22:09-es vagyok.
Köszönöm a válaszodat! Bár én aligha vagyok járatos a témában, mégis engedd meg, hogy egy kicsit kételkedjek abban, amit írtál. Illetve annak egy részében.
Te is említetted, hogy a pozitron az elektron antirészecskéje. Azt nem tudom, hogy a tudósok tudják-e, hogy mit jelent ez, illetve h mi ennek az oka. Mert szerintem az anti-tulajdonságok épp megfelelHETnek annak következményeként, hogy a pozitron egyszerűen egy időben fordított irányú elektron, tehát egy "inverz-elektron". A kérdésem tehát az, h köszönheti-e a pozitron az elektronhoz képest való "antiságát" azért, mert időben visszafelé halad?
Említettél egy kísérletet, ami szerinted kizárja, hogy a pozitron efféle 'jövőből múltba' irányú mozgást végezzen. Arra alapoztál, hogy a múltban még nem hagyott nyomot, de a jövőben már igen, tehát azt hiszem, nem hazudok, ha azt mondom, hogy te az OK-OKOZAT-nak a múltból jövőbe való irányultságát veszed alapul. Úgy tudom, hogy ebben nagyon sok kvantumfizikus kételkedik, illetve nem egészen így értelmezi az ok-okozati összefüggéseket. És sztem az elektron ill. a pozitron már kvantum, tehát az én elképzelésem szerint előfordulhat náluk efféle viselkedés. De kérlek, javíts ki megint, ha tévedek. Köszönöm.
Kis csalódás ért amikor a kérdés részletezésénél láttam, mire gondolsz valójában, így a válaszom offolás lesz, de talán elfér...:)
Az agyunk, tudatunk randszeresen megteszi ezt a múltváltoztatást, ami bosszantó de humoros helyzeteket is teremt, mindenesetre egyértelműen önvédelmi mechanizmus... vizsgálják is intenzíven :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!