Hogy keletkezett az élet?
"ekkora gyökeret, hogy így lehúz, csak mert nem azt írom amit ő gondol... "
Nem, ha alapos természettudóshoz méltóan szíveskednél elolvasni amit írtam, akkor feltűnne, hogy néhány tény felsorolásával megcáfoltam egy tényszerű állításodat.
Az evolúcióelméletről nem mondtam semmit, a te arról vallott nézeteidet nem is találgattam.
Darwin a természetes szelekcióra épülő evolúcióelmélet alapjait rakta le, és élete végéig főleg azt kutatta és finomította. Az az óvatosság, ahogy kezelte az elméletet, ahogy tisztában volt a felmerülő problémákkal az egyik legkiemelkedőbb természettudóssá teszi.
Nyilván képtelenség elvárni tőle, hogy az élet eredetét megoldja egy személyben, amikor még a genetika alapjai sem voltak ismertek a korában, Mendel kutatásai csak később váltak ismertté, a DNS szerkezetét pedig csak 1951-ben írták le.
Nem tudom te mit hiszel a kérdésben, bár tény, hogy a Darwin-fixáció a kreacionisták sajátja. Ezt mondta, azt mondta. Darwin zseniális természettudós volt a maga korában, és könyvei ma is érdekes olvasmányok.
De a modern evolúcióelméletről, vagy az abiogenezisről való vitában teljesen értelmetlen szóba hozni. (Jó, nem te kezdted, de amit írtál róla, az akkor is hibás is, irreleváns is.)
Nagy tudosok kisérletei,elméletei...,aztán valahogy soha sem sikerült életet "fabrikálni"!
Pedig igen komoly tudás és technika áll már a rendelkezésükre!
Talán egyszer sikerül megfejteni ezt a titkot is,de talán nem is kellene babrálnunk ilyen dolgokkal.
Akkor sem tudtok semmit!BeBeBe!Nem is fogjátok soha!Legalábbis nem éljük meg!
Itt fejtegetni az élet kialakulását?
Komolytalan!:D
az élet maga isten, pontosabban isten árnyék-aspektusa
a lélek pedig istentől való, pontosabban isten maga
a tudás ennyi
petboj97 válasza:
''Azt az anyagot ami a fennmaradásához maga köré szervezi a többi anyagot nevezzük élő lénynek amennyiben kizárod az Isten szellem teremtés stb kategóriákat vagyis materialista vagy.''
Úgy érted hogy a galaxisokban is egy élőlény lapul ?
Ha csak azt az anyagot nevezzük élőlénynek ami maga köré szervezi a több anyagot akkor a maga köré szervezett többi anyag kizárható hogy élőlény ?
Én egy pártatlan és kételkedő gondolkodó vagyok.
Abszolúte el tudom fogadni, hogy a földi életet egy felsőbbrendű valaki/valami/szellem teremtette. Semmi nem bizonyítja az ellenkezőjét.
De akkor AZ a Teremtő honnan, hogyan lett?
Szóval az élet keletkezésére adott "teremtőerős" magyarázat sajnos nem zárja le a kíváncsiságomat.
Nem is értem, hogy kinek a számára elegendő?
Hogyan nem lehet tovább kérdezni?
Hát ez 1 eléggé hosszú folyamat valójában.
De azért elmagyarázható.Olvastam, mások miket írtak.Én elmondom, ahogy én tudom:
Akkor régen a föld teljesen másképp nézet ki.Mert vulkánokkal volt telis tele,amik folyton működtek.A talaj alig volt masszív.Aztán jött 1 aszteroida ami nekiütközött a földnek.Az aszteroida egyik része beleolvadt a föld magjába a másik része viszont itt keringett a föld körül.A nagyobb részekhez a kissebbek hozzákapcsolódtak(1 aszteroidaövnek kell elképzelni úgy keringtek körölöttünk.Ezekből lett a hold.)De aztán elkezdett dolgozni a hold megformálta a talajt szilárdabra.Valahogyan került víz a bolygónkra az atomok megjelennek.A víz eleinte zöld színű volt aztán valamilyen vízi növény átszinezte kékre.Aztán még a vízben megjelennek a puhatestűekmajd a többi lény a dínók stb. főemlősök,emlősök majd mi.
Ha valaki érdeklődne akkor nézzétek a youtobun eueket ill. spektrum vagy nat geo.
kristof97,
Ez volt mára az esti mese? :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!