Egyesek állítják, hogy az univerzum folyamatosan tágul, épp ezért soha nem lehet eljutni a végére... Na már most, ahova még nem tágult ki, ott mi van? Kiváncsi vagyok a válaszokra! :)
miért van nekem olyan érzésem, hogy te egyszerűen csak kötözködsz?
2009. aug. 3. 18:04
22/31 anonim válasza:
lehet hogy az univerzum is 1 óóriási nagy gömb,
amugy miért gömbölyüek a bolygók? méérteem kocka kh:) vagy szögletes hmmm?
2009. aug. 3. 18:38
23/31 anonim válasza:
az bizonyos, hogy az univerzum gömb.
a bolygók és csillagok meg ugyanazért gömb alakúak, amiért pl. a szappanbuborék, vagy a vízcsepp (bár a felületi feszültségnek az égitesteknél kisebb a szerepe)
2009. aug. 3. 18:40
24/31 anonim válasza:
Nem gömb. Ha gömb lenne, lenne közepe, amihez képest az összes többi távolodna. Ilyen viszont nincs, pontosabban az univerzum özzses pontja ilyen. Mint egy felfúvódó lufi felülete.
2009. aug. 3. 21:56
25/31 anonim válasza:
bizony nem gömb - köztudott, hogy banán alakú...
valamint birkavesével meg lehet előzni a földrengést...
2009. aug. 3. 23:13
26/31 A kérdező kommentje:
nem gondoltam volna hogy ekkora vita lesz a témából ! :) köszi a válaszokat.
2009. aug. 4. 00:58
27/31 anonim válasza:
Sokat nem segitek, de az emberi agy egyszerűen nem tudja ezt felfogni.Ezilyen..próbáltam, nekem sem sikerült :(
2009. aug. 4. 22:46
28/31 anonim válasza:
az universum tagul ez ma mar nem kerdes sot mar az sem kerdes hogy gyorsul is
a kerdes az hogy mi hajtja es meddig?
az utobbira ket variacio lehet valaszul megpedig: 1. addig gyorsul amig el nem gyengul az odaig kifele tolo ero es egyszeruen visszaesik mint egy sima gravitacios erhatassal
2. addig gyorsul hogy vegul akkora sebesseget er el hogy mar az atomok sem birjak tartani kotesuket es egyszeruen minden megszunik letezni
hogy mi hajtja? haaat ezt gondolja ki mindenki maganak
2009. aug. 5. 23:05
29/31 anonim válasza:
Az univerzumon kívül nincs idő, nincs tér, mint ahogy már irták. Éppen ezért olyan dolgok lehetnek ott amikhez ezekre nincs szükség. Lélek, gondolat.
2009. aug. 7. 16:03
30/31 anonim válasza:
Az ismert megállapítás miszerint (az univerzumon túl nincs tér és nincs idő) igaz, de mégis önmagát cáfolja meg az elmélet. Hiszen csak vissza kell fordítani a megállapítást, mert maga az univerzum az amit megtalálunk ha kívülről tekintünk vissza. Tehát máris találtunk egy univerzumot a semmin túl, attól függ hogy honnan nézzük. A "nincs tér-nincs idő" csupán egy állapot. De ha ebben az állapotban ott van a mi univerzumunk akkor több univerzum is létezik. A multiuniverzum elmélet tegyük fel valóságos. De az univerzumok között viszont valóban nincs semmi: sem tér, sem pedig idő. Felmerül a kérdés, hol van még olyan hogy nincs sem tér sem idő? Egy szó a válasz: A halálunkban. Ha meghalsz, megszűnik a tér és az idő, a halál pillanatával elhagyod az univerzumot. Hogyan tovább? Mi történik ezután? Ha létezik isten, talán tőle függ majd. Marad a "semmi" vagy megszületsz valahol, legyen az a saját, vagy egy távoli másik univerzum. Viszont ha léteznek multi univerzumok, akkor azokat ki és mi tartja egyensúlyban? Talán annak a tudósnak az elmélete áll a legközelebb az igazsághoz aki szerint az univerzumokat a forrásban lévő víz buborékjaihoz hasonlítja. Sosem érintkeznek egymással, nem is tudnak egymásról, mégis ott vannak egymás körül és léteznek. ( Na de ki forralja a vizet? :) :) :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!