Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen könyveket tudnátok...

Milyen könyveket tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés

Nagyon kedvelem a természettudományokkal foglalkozó, élvezetesen és laikus számára is érthetően megírt, mégis hiteles, információkat tartalmazó könyveket, ha épp nem regényeket, akkor ilyeneket olvasok. Nagyon sok könyv van a témában, de nem mindig tudom, mit érdemes megvenni belőlük, volt már, hogy csalódtam.

Elsősorban csillagászat, kozmológia, űrkutatás egyéb területei, geológia, biológia, fizika és kémia érdekel, lehet szó híresebb vagy ismeretlen, mégis nagyot alkotó tudósok és felfedezők életéről, a felfedezés módjáról, az összefüggésekről, mire és hogyan jöttek rá, elméletekről, melyekre még nincs bizonyíték.

Amiket olvastam a témában:

Stephen Hawking: Az idő rövid története, Világegyetem dióhéjban, A mindenség elmélete

Roger Penrose-zal közös két könyve: A nagy, a kicsi és az emberi elme, és A tér és az idő természete

Tervben van A nagy terv

Timothy Ferris: A Világmindenség, A vörös határ

Michio Kaku: A hipertér

Brian Greene: A kozmosz szövedéke

Richard Dawkins: A legnagyobb mutatvány, A vak órásmester, A valóság varázsa, Isteni téveszme, Az önző gén

Bill Bryson: Majdnem minden rövid története

Richard Feynman: Tréfál, Feynman úr?

Érdekel a vallás, a hit, érvek és ellenérvek, vélemények a témáról, ilyet is ajánlhattok!

Alister McGrath: Dawkins istene című könyvét olvastam a témában, meg pár Biblia, Talmud és Korán elemzést, illetve Paul Johnson könyveit.

Történelmi és tudományos témájú könyvek egyaránt érdekelnek, ha te is hasonló beállítottságú vagy, és olvastál egy jó könyvet a témában, írd le kérlek, mi volt az!

2012. szept. 21. 15:11
 1/1 anonim ***** válasza:
Zalán Tibor: Papírváros
2012. szept. 21. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!