Tudtok ajánlani olyan könyveket, ami a kommunizmus témakörével foglalkozik, és érdemes elolvasni?
geroge orwell: állatfarm
habár ez szatíra, de nekem nagyon tetszett
Hát elég sok oldalról lehetne megközelíteni, maga az eszme, a megvalósulása, annak mellékhatásai, stb. Írok szépirodalmat is, mert azok is nagyon jól bemutatják a helyzetet.
A kommunizmus fekete könyve (Sok a szerző, azért nem sorolom fel őket :D)
Vitalij Sentalinszkij: A feltámadott szó - A KGB irodalmi archívuma
Szolomon Volkov: Sosztakovics és Sztálin (Ez is művészek sanyarú sorsát igyekszik bemutatni, nem csak Sosztakovicson keresztül, visszanyúlik még a cári időkbe, párhuzamot von Sztálin és egyes cárok között, sokmindenről esik szó.)
Szolzsenyicin összes műve, szóval nem is írom le őket egyesével.
Arthur Koestler: Sötétség délben
Vaszilij Akszjonov: Moszkvai történet
Lehetne még sorolni, de nem tudom pontosan mire gondoltál. Én a fent említetteket nagyon szeretem, meg jó néhány II. világháborús (főleg a keleti frontot tárgyaló) könyvben is boncolgatják a témát, de azt már felesleges lenne ideírni, rengeteg találsz, ha keresel, gulág-könyveket is szép számmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!