Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Tudnátok ajánlani könyveket...

Tudnátok ajánlani könyveket illetve honlapokat?

Figyelt kérdés
Szeretnék kicsit komoyabban foglakozni a történelemmel az őskórtól kezdve.
2012. aug. 13. 17:54
 1/4 anonim válasza:
Hát szerintem nézz körül könyvtárakban, és Wikipedián, ezekkel mész a legtöbbre.
2012. aug. 13. 18:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember
2012. aug. 13. 19:45
 3/4 anonim válasza:

Hát a történelem igen szép tudomány. Ha tényleg komolyabban szeretnél a törivel foglalkozni, én azt ajánlanám, hogy kerüld az összefoglaló jellegű könyveket. Pl: Magyarország a középkorban meg ilyenek. Persze ezekből mindenképp kapsz általános rálátást a dolgokra, de mindent csak nagyon röviden érintenek, kevésbé részletesek. Sokszor így nem is érthető, és inkább csak adathalmaznak tűnnek. Persze nagyon jó könyvek ezek is,csak ha érdekesebbre vágysz, válassz olyat, ami szűkebb témát taglal. Pl. egy konkrét király, vagy egy háború stb. Az ún. történelmi regényekkel vigyázz, mert sok ferdítés lehet bennük. Ha ilyet olvasol, nem árt elolvasni mellé szakkönyvet is.

Tudom nem konkrétan a kérdésedre válaszoltam, de gondoltam ez is jól jöhet. Esetleg úgy tudnék konkrét könyveket ajánlani, ha megmondanád mely témák érdekelnek jobban.

Ja nagyon hasznosak még ha eredeti forrásokat olvasol, pl. korabeli levelezések, oklevelek

2012. aug. 15. 16:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a válaszodat! Elég sok minden érdekelne, de ha választani kénne akkor a csatákat, háborúkat, az ezeket kiváltó tényezők stb.
2012. aug. 22. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!