Milyen honlapokat, esetleg könyveket ajánlotok, ahol jól össze vannak gyűjtve a zsidó-keresztény legendák, melyeket a biblia nem tartalmaz? Aki tud, az legyen szíves írja le a címeket!
Főleg Lucifer, Belzebub, és a hasonlók, illetve az angyalok lázadásának története érdekel.
A válaszokat előre is köszönöm.
Honlapot nem tudok mondani, de a zsidó misztikusok írtak ilyen témákról a Kabbalában, amelynek idevágó könyve a Zohár, a ragyogás könyve. Nekem angolul van, de magyarul is biztos megtalálod.
Üdv,
Freya
A bibliát ismerem, de szeretném az abban nem szereplő, de hozzátartozó legendákat is ismerni...
Egyébként tanultam latinul, tudom mit jelent a nevem, de mikor Lucifer ezt a nevet kapta, még a teremtőt szolgálta...
Amúgy lényegtelen.
Mint mondottam volt, műveltségi indíttatásból érdeklődök, ami nem egy a vallással.
Nem azokban kívánok hinni, vagy bármi választ találni, hanem ismerni szeretném az efféle legendákat, ahogy ismerem a görög mítoszokat, és némi tudással rendelkezek pl. a sumér és az óegyiptomi vallás terén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!