Milyen csillagászati könyveket olvastál? Mi a véleményed róluk? Tudsz nekem néhányat ajánlani, amit 14 évesen is megértek?
Csillagászattal foglalkoztam amatőr szinten, de az új könyveket nem ismerem, ahol sajnos nagy a minőségi szórás állítólag.
Nekem anno ebben a korban ez volt a legnagyobb hatással:
Ezt talán egy képes albummal érdemes kiegészíteni, mert ezt fekete-fehér
Isaac Asimov: A robbanó napok
Nagyon tetszett annak idején, olvasmányos. Főleg a szupernóvákkal és hatásaival foglalkozik. (És nem sci-fi, merthogy Asimov tudós is volt, nem csak író.)
Na az se mai könyv.:)
Na de igen, csillagászatból nem is mindig a legújabb kell mint egy elektronikus kütyüből.
Amúgy a robbanó napok nekem is megvan, de elsőre talán túl specifikus, inkább második vagy harmadik könyvnek ajánlanám.
Szerintem...
Geoffrey Cornelius: Csillagképek Kézikönyv. Útmutató az éjszakai égbolt megfigyeléséhez.
Nemer István: Hol vagytok idegenek?
Nekem az első ez volt:
Hédervári Péter: Képes csillagvilág, (1984)
Mondjuk ez inkább kisebbeknek való, inkább kedvcsináló, gyereknyelven.
Innen lehet még mazsolázni:
Szia!
Hédervári Pétertől a Képes csillagvilág tényleg "alap"!
Sok érdekességet (és szépségeket) megtudhatsz G.Ranzini Az Univerzum Atlasza című könyvéből!+ Az Ég és Föld című könyv!
Valamint látogass el a csillagászat.hu-ra,szerintem ez neked bőven kielégítő!:)
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!