Fizika szak - melyik a nehezebb a hőtan vagy a mechanika? (SZTE)
Első félévben kb. mechanikához nem nyúltam, ezért sejthető, hogy mi lett az eredménye. Második félévben jöttem csak rá, hogy azért így elég nehéz lenne elvégezni a szakot. Hőtanból már becsületesen tanultam (és a többi 2. féléves tárgyból is amit fel tudtam venni), a gyakorlat 4es lett a vizsga is, de 5ös lett volna, csak az egyik tétel egy részét nem tanultam meg, mert arra azt hittem, hogy nem kell. Szerencsére bent tudtam maradni és a második féléves sikereken felbuzdulva szeretném fent tartani a tanulási tendenciát. A mechanikától viszont nagyon félek, bár lehet csak azért mert az volt az első félévem az egyetemen valamint mert nem tanultam semmit és sokkal bonyolultabbnak tűnik mint a hőtan. Főleg a gyakorlattól félek.
A sok rizsa után tehát ki szerint melyik a nehezebb és miért?
A fő probléma abban van, ha azért tanulod meg, hogy ki ne rúgjanak. Elméletileg az egyetemre azért megy az ember, hogy többet és magasabb szinten tudjon.
A mechanika általában könnyebb, amit te hőtanból eddig tanultál, az a témának csak csekélyebb (és könnyebb) része. De persze vannak szubjektív eltérések is, főleg abból adódóan, hogy az egyik ember ezt szereti jobban, a másik meg azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!