Asztro fotózáshoz keresek csillagászati, kis nyílásviszonnyal rendelkező távcsövet! Milyet érdemes venni, ami jó is és viszonylag olcsó is?
Sziasztok!
Szeretnék asztro fotózni, ehhez keresek távcsövet, amire rögzíteni tudom a fényképezőgépemet. (eos550D) Illetve érdekelne, hogy mi az amire még szükségem lehet. Szűrőkre gondolok, mechanikára stb. Jelen pillanatban kb. 100ezer ft-ot tudok költeni rá összesen. Akik tapasztaltak e téren, megírnák nekem, hogy melyik a legjobb választás, illetve képet tudnátok csatolni, hogy melyik típussal, milyen képek készültek? Köszi szépen!
Ennyi pénzből szerintem nem tudod megoldani. Asztrofotózáshoz nem csak a távcső a lényeg, legalább annyira fontos a mechanika is. Mivel hosszú expoókat kell alkalmazni, elengedhetetlen a csillagok követése, amit egy óragépes mechanikával tudsz megoldani. Ezen túl még vezetni is kell a távcsövet, hisz a sima követésnek mindenképpen lesznek kis hibái, amik a csillagok elmozdulását okozzák a képen.
Javaslom még a makszutov.hu és a tavcso.hu oldalak felkeresését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!