A 4 dimenzió micsoda?
Valóban úgy a legkönnyebb elképzelni, ha az idő.
De lehetne szerintem más is, mert akkor mi az ötödik? Azt gondolom, ez már "elképzelhetetlen" (legalábbis nekem), elméletben tudom, hogy van, de elképzelni nem tudom.
Azt is hallottam már, hogy a negyedik dimenzió a görbült tér, tehát éppen úgy, ahogy a második dimenzióból (ami a sík) átlépsz a harmadikba (görbítéssel, ami a tér), úgy lehet a harmadikból tovább lépni, és így tovább. Tehát a hangya, aki egy papírlapon mászkál, "nem látja" a harmadik dimenziót, csak síkban tud mozogni, gondolkodni. Mi, akik a térben élünk, csak térben tudunk mozogni és gondolkodni. De ha "megnyílna a szemünk", talán kiléphetnénk a térből egy sokkal tágasabb "tér"-be.
1. dimenzió: hosszúság
2. dimenzió: hosszúság, szélesség
3. dimenzió: hosszúság, szélesség, mélység
4. dimenzió: hosszúság, szélesség, mélység, idő
köszi a válaszokat
lehet az 5. dimenzió a lehetséges verziók univerzumának kapulya ahol úgymond átkerülhetnénk úgymond a lap másik oldalára (ahol pamela anderson vörös és nem szőke :P)
nem egy egész életen keresztül gondolkoztam rajta...
és fogalamzásból is elégséges voltam és fél 11van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!