Hogyan állíthatják elő az esőerdők a metánt?
Valami német tudósok állítják, hogy az esőerdők nem hogy tisztítanák a levegőt, még szennyezik is azt a metán kibocsáltása által, ami köztudottan káros a légkörre nézve.
Egyébként Nemere István "Titkok könyve" c. művében olvastam ezt a "kíma blöff" fejezetben. A többi dolog, amit ír a golbális felmelegedés valódi okairól, felettébb érdekes :D.
A "valami német tudósok " a heidelbergi Max Planck kutatóintézet tudósai, ami elég jó nevű intézmény. 2006 -ban közölték cikküket, ami a növények metánkibocsátásáról szól.
Az eredeti közlemény : [link]
Ezzel kapcsolatos magyarázat, ami szerintem elég korrekt : [link]
A globális felmelegedés valódi okairól, annak valóságáról személyesen nem foglalnék állást, nem értek hozzá olyan mélységben, hogy ezt megbízhatóan megtegyem.
Jaja, igaz ugyan, hogy az anyag nem vész el, de a jégsapka az mégis el fog, véletlenül se emelkedik az óceán szintje...
Sőt, az is igaz, hogy a légkörnek aztán tőkre mind1, mennyi CO2 van benne, de, még az élőlényeknek is, csak éppen kihalási hullámot okozhat a túl gyorsklímaváltozás, lassan 8 milliárd emberrel az meg minket is ézékenyen érint majd.
Egyébként a második jó választ adott, noha kicsit ködösen. tvábbra is tételezd már fel, hoy anyag nem vész el, ezesetben azt a kitudja hány tonna növényi biomasszát, ami az esőerdőben található fel kell valamiből építenie, sminthoyga növények ezt elsődlegesen a légkörből, szén kivonásával teszik, eztért lesz jelentős nettó oxigén termelésük - nem pedig légzésük során, ahogy azt a közhidelem tartja. Az, hogy közben a növény metánt bocsájt ki, kb az elhanyagolható kategória, kiváltképp egy esőerdő esetén.
Mégvalami, ha gyalgolni óhajtasz, akkor nem marhahúsból kéne fedezni, amit jellemzően fehérjeforrásként használ a szervezet, hanem mondjuk cukorból, vagy zsíroskenyérből, aminek jelentős az energiatartalma. Értem én, hogy mennyivel jobb egy manipulatív példávával kell elrémiszteni a másikat, csakha valaki esetleg érti is a dolgokat, akkor nem nagyon jön be...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!