Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tud erre valaki magyarázatot...

Tud erre valaki magyarázatot adni?

Figyelt kérdés
Na igen van a naprendszer,világűr stb.....de ez az egész hol van??
2009. júl. 20. 22:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A "Hol van?" kérdésre adott válaszainkban mindig egy viszonyítás van. Pl. "Az utcán", "az asztalon", "Londonban": ez valami máshoz való viszonyítás. Amikor koordinátákkal adjuk meg, hogy valami hol van, pl. é. sz. 47 fok, k. h. 18 fok, akkor is viszonyítunk valamihez (Greenwich, Egyenlítő). Vagyis a "Hol van a világegyetem?" kérdésre sincs tartalmasabb válasz, mint egy viszonylagos válasz, tehát az, hogy körülöttünk van.
2009. júl. 21. 01:07
 12/14 anonim ***** válasza:
74%

Az univerzum tér. Az ősrobbanás óta tágul. Van, és mindig is lesz vége, mert a semmibe tart és ott létrehozza, meghonosítja a teret. De sosem fogjuk elérni, ezért képletesen végtelen is.

Ugyanez van az idővel is. Idő csak ott van, ahol tér van. És ennek is lesz vége, jó sokára.

2009. júl. 21. 07:21
 13/14 anonim ***** válasza:
83%
Én a Nagy Reccsben hiszek, miszerint az univerzum tágulása a benne levő anyagok állandó mennyisége és azok gravitációs vonzása miatt lassul, mígnem egyszer az elér egy maximális méretet, és onnantól szűkülni kezd, egészen míg újra össze nem sűrűsödik egyetlen atommá, ami újra fel-Ősrobban, majd újra magába esik és így tovább.. a kérdés érdekes, bár szerintem erre nincs válasz :D.. egy szigetre mondhatod hogy a tengerben van, mert a tenger egy zárt rendszer, aminek értelmezheted a tartalmát.. de a világűr a leges-legtágabb zárt rendszer, amin kívül már csak értelmezhetetlenség van :D olyan mint amikor megkérdezed hoyg 1-ben hányszor van meg a 0.. nem végtelenszer van meg, hanem hibás a feltevés.
2009. júl. 21. 15:48
 14/14 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.Én nem pontoztam le senkit.Számomra mindenkinek a válasza 100%.
2009. júl. 21. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!