Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egyszerűen nem tudom megérteni...

Egyszerűen nem tudom megérteni hogyan kell megcsinálni egy kémiai egyenletet. Elmagyarázná valaki?

Figyelt kérdés
le vannak írva a füzetemben a lépések,de egyszerűen nem tudom.
2009. júl. 20. 18:56
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
azt hiszem már értem,de még egy kicsit ráfekszek a dologra a tuti kedvéért.köszi mindenkinek a válaszokat,sokat segítettetek :-))
2009. júl. 25. 14:23
 12/13 anonim válasza:

Nekünk úgy tanították hetedikben (azért emlékszem vissza ilyen jól, mert most ballagtam.. ; egyébként az Al-es vagyok:)), hogy mindig azt kell megnézni melyik anyag melyikhez "vonzódik". Tehát nem feltétlenül kell bemagolni az összes anyag képletét, hisz az lehetetlen dolog lenne, millió meg egy van. :) De úgy vélem, hetedikben és még nyolcadikban is néha lehet az ionképzésre hagyatkozni. (és szerintem még a későbbiek folyamán is) Azaz, a pozitív csak negatívval, a negatív csak pozitívval léphet reakcióba. Tehát az Al-es egyenletnél az alumínium soha nem tudott volna a hidrogénnel reagálni, mivel mind a kettő anyag pozitív. De ugyanígy van az oxigén és a klór is, hisz ezek pedig negatív elemek, és még sorolhatnám. Tehát az ionképzés sok mindenre jó, és sokat segít ha tudod,érted! Én még azt tudnám tanácsolni, kedves kérdező, hogy ha nem érted, akkor kérdezd meg a kémia tanárt/ tanár nőt. Biztosan szívesen segít és neked is jobb lesz. :) Ne félj attól, mit szólnak a többiek, ha valamit nem értesz: szólj, nem szégyen a tudás. :)

További kellemes nyarat. :) (esetleg ha bármilyen egyéb kémiás kérdés felmerül benned én is szívesen segítek. :))

2009. júl. 25. 16:47
 13/13 A kérdező kommentje:
sajnos a kémia tanárommal nem tudom felvenni a kapcsolatot,csak ha sulilsz.de mikor vettük nagyon sokszor elmondta mit h kell,meg csomót gyakoroltunk is,csakhát ugye akkor még ezer mást is kellett csinálnom,és nem igazán feküdtem rá a dologra,szóval ebből mindíg 4-3 dogáim lettek,ezekután már igazán nem kérhetem tőle,hogy magyarázza el megint.egyedül is mennifog ám,csak még egy picit ülnöm kell fölötte h rájöjjek :-)
2009. júl. 25. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!