A Marson kizárt a többsejtű élet lehetősége?
Kizártnak nem kizárt, mivel tippünk sincs arról, mekkora eséllyel alakul ki az élet.
Viszont, ha a mienkhez hasonló élet, akkor nagy eséllyel már nem él a Marson, föld alatt sem.
Egysejtű, vegetáló élet viszont akár még lehetséges is, de itt megint nincs elég ismeretanyag, hogy ne hasraütés alapú jóslást lehessen csinálni :)
Nem lehet biztosat mondani.
Lehetséges,hogy barlangokban,vagy mélyen a föld alatt élnek extrém élőlények(akárcsak a Földön is néhány elégé szélsőséges helyen).De ez is csak akkor igaz,ha más jellegű az az élet,mint a földi.Egy földi élőlény már régen elpusztult volna ott,akármilyen alkalmazkodóképes is.Így viszont nem tudjuk megmondani,hogy az ottani életnek mik az életfeltételei,mivel még nem találkoztunk vele.Nyilván nem szabad nagyon sok vizet igényelnie,hacsak a felszín alatt valahol nem bővelkedik belőle a bolygó.Fényigényes sem lehet a föld alatt.Ez azonban még mindig nem zárja ki a többsejtű létformák létezését.
Az egysejtűek létezése a Marson már sokkal valószínűbb.Én úgy tudom elképzelni,mint a Földi metánbaktériumokat a Marianna-árok mélyén.Nagyon szélsőséges hely az is,mégis nyüzsög ott az élet,amely a metánbaktériumokra épül.Tehát van ott többsejtű vagy egysejtű életforma akkor valahogy így tudom elképzelni a berendezkedésüket.
Veronika ne kezd már megint.
Eleget kaptunk belőled már korábban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!