Szerintem igen! Nem kell napfény az élet kialakulásához, mint az kiderült. Ha csak a legkezdetlegesebb mikrobák is, de a hévforrások fenn tarthatnak és táplálhatnak egy kezdetleges életformát..
2012. júl. 29. 10:52
2/19 anonim válasza:
Szerintem semmilyen.
Sokan szeretnék optimistán tekinteni arra, hogyha megvannak a feltételek, akkor az élet létre is jön.
Én maradok pesszimista. Az élet annyira bonyolult, hogy szerintem a feltételek együttállása esetén is csak hihetetlen mázlival jön létre.
2012. júl. 29. 12:06
3/19 anonim válasza:
szerintem sárkányok!
2012. júl. 29. 12:40
4/19 anonim válasza:
Szerintem valószínűleg csak mikrobák, baktériumok meg egysejtűek, de talán valamivel összetettebb létformák is kialakulhattak, pl hínárszerű növények, és medúzaszerű állatok.
Én is régóta töprengek ezen.
2012. júl. 29. 12:46
5/19 anonim válasza:
A tény annyi, hogy a felszínen van jég. Pont.
Az már csupán feltételezés, hogy óceán van a jégréteg alatt (bár ez 99%).
Az viszont puszta fikció, hogy bármiféle szerves anyag lenne jelen benne.
2012. júl. 29. 12:49
6/19 anonim válasza:
Arthur C. Clarke már megírte.
2012. júl. 29. 15:04
7/19 anonim válasza:
Mivel tele van a felszíne repedésekkel, valószínű, hogy folyékony víz van alatta.
2012. júl. 29. 15:21
8/19 anonim válasza:
Ha azon múlna, hogy szerintem mi van ott... :) Sokan szeretnének erre a kérdésre választ kapni. Van is rá űrprogram. (Mindenre van, szerintem még a szomszéd galaxisba ellátogatásra is kész programterv van valahol a NASA fiókjaiban.) Egyszer majd ha sikerül, megnézik alaposabban. Mindenesetre legfeljebb nagyon egyszerű mikrobiális életet várnak, ami feltehetően " a földitől független kialakulású" (a marsi élőlényeknek és a földieknek lehetett közös gyökere, ezt ugyan még alaposan meg kell vizsgálni, de túl kicsi a távolság, nem valószínű a független kialakulás...). Ennél merészebb álmai senkinek nincsenek.
2012. júl. 29. 16:48
9/19 A kérdező kommentje:
esetleges többsejtű életről is beszélnek néha tudósok...Hát több milliárd éve folt nekik is a fejlődésre
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!