Hogy is van ez?
No mármost az ősrobbanásba keletkezett fotonok sebessége(jelenleg) nagyobb mint ahogy az univerzum tágul tehát az univerzum pereme és a foton egyszer találkozni fog
Válasz erre;
Szerintem a peremén van az antianyag amit annyira hiányolnak.Ugyan is az anyag és az antianyag taszítja egymást,tehát mikor megtörtént a NB és egyszerre keletkezett mindkettő,akkor elkezdődött egy hatalmas anyag és antianyag találkozás(ennek egy részéből keletkezett a fény) illetve taszítódás is(ronda szó de nem tudom kifejezni máshogy hogy értsd),és véleményem szerint az antianyag igen nagy része a tágulás előtt jár valamennyivel.Lehet hogy nem sokkal.De az anyag nem fogja tudni már utolérni az előtte táguló antianyagot,hiszen taszítják egymást.És nincs akkora erő a mi oldalunkról(a mi univerzumunkból),mely a kettőt találkozásra bírná.A gyorsulva tágulás pedig szerintem valami egészen más lehet mint amit hisznek.
A gyorsulva tágulásra talán még egy magyarázatot tudnék ami logikus lenne.
Ha az univerzumunkat úgy képzeljük el,ahogy a szappanbuborékok vannak elrendeződve a felhabosított szivacson.Képzeld,hogy mindegyik buborék egy-egy univerzum.A mi világunk a buborékok héján helyezkedik el.Az antianyag a buborékok között van.Azért nem találkozik soha a rendes anyaggal,mert taszítják egymást.
Ha kipukkad egy buborék,a helyét azonnal kitölti a többi buborékból származó anyag.Ez magyarázat lenne a gyorsulva tágulásra.Kidurrant egy univerzum mellettünk és a teret kitölti a környező univerzumok anyaga.Arra felé tágul a világunk.
Ennek nézz utána.
Elég ha a wikipédiában megnézed.Az anyag és az antianyag taszítja egymást és nem vonzza.
Most én is elbizonytalonodtam,de határozottan emlékszem rá,hogy a wiki valamelyik cikkében ezt olvastam,hogy taszítja egymást a kettő.
Most majd utána nézek hogy pontosan hogy tudják csapdában tartani (lehűtik,vagy mágnessel vagy másvalami?)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!